Patienthotel og Administration

Det Nye Rigshospital har bygget et nyt patienthotel og en administration, der er taget i brug i august 2015. Patienthotellet rummer 74 værelser fordelt på tre etager. Administrationen er placeret ovenpå.

Patienthotel

De 74 værelser er fordelt på enkeltværelser, dobbeltværelser og handicapværelser og har alle udgang til egen altan. Samtidig har hotellets restaurant adgang til Amorparken. Hotellets gæster får dermed mulighed for at nyde deres måltider i grønne omgivelser.​

Patienthotellet er et attraktivt alternativ for selvhjulpne patienter, der bor langt væk og som har behov for ophold og overnatning i forbindelse med undersøgelse og behandling. 

Patienthotellet er samtidig et tilbud førstegangsfødende. 
Læs om barselstilbud til førstegangsfødende. 

Læs interview med funktionschef på Patienthotellet, Bente Nørskov, om patienthotellets betydning i det moderne patientforløb. 

Administration

De to etager over Patienthotellet indeholder kontorer og mødelokaler til Rigshospitalets administration, mens den øverste etage indeholder mødelokaler og et disponibelt flex-areal, som bruges til repræsentation og arrangementer.

Bygningens særlige arkitektur

Bygningen fremstår som to V'er oven på hinanden, som peger i hver sin retning. På den måde har man sikret adskillelse mellem patienthotel og administration. Placeringen af de to V'er sikrer et naturligt lysindfald, således at der er rigeligt med lys og luft for alle som opholder sig i bygningen. Samtidig skabes der en visuel forbindelse mellem administrationen og patienthotellet.

Bygningen er tegnet af 3XN med Aarhus Arkitekterne som totalrådgivere. 


Redaktør