Parkeringshus

​P-huset er færdigbygget og taget i brug i juli 2015.

​P-huset i det n​ord-østlige hjørne er 'split-level' parkering med et vinkelret rampesystem, der fører bilerne op mod øst og ned mod vest med én indgang og én udgang. 


Der er 650 parkeringspladser i det nye P-hus, og P-huset er derudover forberedt til at det kan udvides med yderligere 350 pladser, når behov og økonomi er til stede.

​Facade og belysning
Facaden  på P-huset består af drejede lameller og giver bygningen et unikt udtryk, der​​ går i dialog med Fælledparken.​

Udover husets funktionelle belysning belyses bygningen, så P-husets arkitektoniske udtryk fremhæves og bygningen fremstår som et landmark i anlægget. Et strejflys fremhæver bygningen, så det fremstår som et grønt glødende element der kobler bygningsanlæg og park. Det medvirker også til at skabe en imødekommende atmosfære og tryghed for brugerne. 

Belysningen er planlagt, så den matcher den nærliggende Fælledpark i forhold til intensitet, farvetemperatur etc. Den placeres f.eks. som uplights mellem husets lameller uden at der er blændingsgener i eller uden for P-huset.​

Læs mere



Redaktør