Sterilcentral

​Bygningen bliver en automatiseret sterilcentral, hvor man bygger videre på erfaringerne fra Gentofte Sterilcentral.

Bygningen bliver den første af to sterilcentraler i Region Hovedstaden, på henholdsvis Rigshospitalet og Herlev Hospital. Formålet med byggeriet er bl.a. at sikre at steriliseringen af instrumenter og operationsudstyr, i fremtiden lever op til de standarder, som den danske kvalitetsmodel foreskriver. 

Investeringen på 956 millioner kroner, vil tilsammen dække behovet for steriliserede kirurgiske instrumenter og udstyr på ni hospitaler i alt.

Rigshospitalets sterilcentral kommer til at dække Rigshospitalet, Glostrup, Bispebjerg og Frederiksberg Hospital, mens Herlev sterilcentral kommer til at dække Herlev, Nordsjælland, Gentofte og Hvidovre/Amager Hospital.​

Danmark sæ​tter nye standarder

Projektet på Rigshospitalet alene, beløber sig til 504 millioner kroner. Til gengæld står Danmark i 2018 med en fuldautomatisk løsning i verdensklasse, som man forventer vil sætte standarden for fremtidens sterilcentraler i både Danmark og i udlandet. 

Konceptet indebærer automatisering vha. robotter og transportbånd, samt et fuldautomatiseret sterillager.

Hvis du kunne tænke dig at vide hvad man laver på en automatiseret sterilcentral, så kan du se en kort introduktion til Gentofte Sterilcentral i denne video.

Se videoen her


​​​​
Redaktør