Nordfløjen er kommet til syne

​'Det Nye Rigshospital' skal stå klar i 2018. Patienthotel og parkeringshus blev begge bygget og taget i brug i 2015. Nu er Nordfløjen kommet til syne.

​​​​

Når du går forbi hjørnet af Blegdamsvej og Frederiks V's Vej kan du i dag se det, der er første del af den nye behandlingsbygning Nordfløjen på Rigshospitalet.​​
​​

Nordfløjen på Det Nye Rigshospital skal huse en ny behandlingsbygning med en-sengs-stuer, ambulatorier, et intensivafsnit og operationsstuer. I disse dage er den del af bygningen, som ligger ud mod Blegdamsvej, kommet op i de tre etager, oven jords. Bygningen har allerede fået sin frakke på – nemlig den smukke lyse naturstensbeklædning, som hele facaden på Nordfløjen skal beklædes med.

Den nye Nordfløj er karakteriseret en serie foldede v'er bundet sammen af en tværgående fordelingsakse. Den foldede v-struktur åbner op for fem atrier, der fungerer både som behagelige opholdsområder for patienter og som orienteringspunkter, der gør det nemt at finde vej, når man bevæger sig ​gennem bygningen. V-strukturerne giver nærhed mellem funktionerne og afdelinger, så gåafstande minimeres mest muligt og sikrer gode arbejdsforhold.

Redaktør