Bedre P-muligheder på Rigshospitalet

​Et nyt parkeringshus åbner juli 2015 på Rigshospitalets område​​.

Rigshospitalets beliggenhed giver generelt ikke lette vilkår for parkering for patienter, pårørende, personale og leverandører.  Et nyt parkeringshus med 650 pladser gør nu situationen bedre.

Patienter med behov for at parkere får fremover mulighed for at parkere på hele hospitalets terræn, tæt ved indgangene.  Personale vil ikke længere kunne parkere her – med få undtagelser.

Personalet får fortsat mulighed for at parkere, men nu kun i parkeringshuset, i områdets fjerne hjørne mod Fælledparken og Frederik V's Vej, samt i Rigshospitalets randområder.

På de offentlige veje omkring Rigshospitalet kan der parkeres mod betaling.

Patienter kan i dagtimerne (kl. 6.30 – 14.45) bruge Rigshospitalets parkeringspladser med tilladelse fra Rigshospitalet. Patienter med behov for parkering kan få udleveret et parkeringskort der, hvor de går til behandling.  Personale skal tilsvarende bruge kort fra parkeringsordning.

Uden for dagtimerne er der indtil videre fri parkering på Rigshospitalets område og i parkeringshuset.

 – Rigshospitalets beliggenhed betyder, at vi ikke har mulighed for at indrette store parkeringspladser rundt om hospitalet. Derfor er det en stadig udfordring at sikre, at der er parkeringspladser til de patienter og det personale, der ikke har andre muligheder for transport end bil.  Det nye parkeringshus er en klar forbedring for alle – patienterne får mere plads til parkering tæt på indgange når personaleparkering flytter til parkeringshuset, siger Lars Buhl, souschef i Rigshospitalets Servicecenter.

-Vi opfordrer fortsat til, at de der kan, benytter andet end bil for at komme til og fra hospitalet – fx den nye hurtige busrute "Den kvikke vej", som Københavns Kommune og Movia åbnede sidste efterår. Vi har også gjort det lettere for medarbejdere, der skal pendle mellem Rigshospitalet i Glostrup og på Blegdamsvej ved at indsætte en shuttlebus, slutter Lars Buhl.

Henvendelse til
Souschef Lars Buhl, tlf. 35 45 54 26
Pressechef Marianne Uldall  tlf. 35 45 53 27


​Parkeringsregler

  • Hverdage mellem kl. 6.30-14.45 er parkeringspladserne på Rigshospitalet forbeholdt ambulante patienter med en samlet behandlingstid på over 2 timer. Indlagte patienter, pårørende og gæster må finde parkering på offentlig vej.
  • ​​Patienter skal have en hvid endagsparkeringsbillet for at kunne parkere på Rigshospitalets område mellem 6.30 og 14.45. Parkeringsbilletten udleveres i ambulatoriet eller man kan få den tilsendt sammen med sin indkaldelse. Nogle patienter skal hente billetten i ambulatoriet og skal så sætte p-skiven og være tilbage inden for 30 minutter.
  • EasyPark billetter, som kan trækkes i automaterne ved offentlig vej, kan ikke bruges på Rigshospitalets område.
  • Sygetransportpladser må kun bruges af dem, der er godkendt til sygetransport for Region Hovedstanden.
  • Der er indtil videre fri parkering på Rigshospitalets område på hverdage mellem kl. 14.45-6.30 samt i weekender og på helligdage.
Redaktør