Rejsegilde - en milepæl i byggeriet

​Fredag d. 26. september var der rejsegilde for det nye Patienthotel og den nye Administrationsbygning. Rejsegildet markerede en milepæl i det nye byggeri. 

Det Nye Rigshospital bygger et nyt Patienthotel og en Administration, som i lighed med Nordfløjen, får stor kontakt med den omkringliggende natur. Fredag d. 26. september blev der afholdt rejsegilde i forbindelse med byggeriet. Her deltog både politikere, håndværkere og en række særligt indbudte gæster. ​

Tradition rejsegilde

På et normalt hus afholdes rejsegildet, når spærrene er monteret. Det har vi ikke på huset her. Derfor blev rejsegildet holdt, da de øverste betondæk og stålstrukturer på Patienthotellet og Administrationen var på plads. 

Ingeniør René Colding fro projektorganisationen omkring Det Nye Rigshospital fortæller: 

- Der har været beskæftiget ca. 50-60 håndværkere med montage og sammenstøbning af huset, og der vil i den kommende periode blive "mandet op" med yderligere ca. 10 håndværkere til de igangværende arbejder med vinduer og facader, samt de indvendige arbejder, der også er godt i gang. ​

75 værelser på fire etager

Patienthotellet kommer til at rumme 75 værelser, fordelt på fire etager. Alle 75 værelser får egen altan, der vender ud mod parkområder. Når hotelgæster og personale i fremtiden går ind ad den vestvendte indgang til Patienthotellet, bliver de mødt af et overdækket atrium med foyer og grønne vinterhaver. Samlingspunktet i bygningen bliver en bred svungen trappe. Samtidig får hotellets restaurant direkte adgang til Amorparken med mulighed for at nyde måltider i grønne omgivelser. 

Administrationens tre etager placeres ovenpå Patienthotellet og kommer til at indeholde kontor -og mødelokaler og et disponibelt flexareal, som kan bruges til bl.a. repræsentation og arrangementer. 
Redaktør