Kernefortælling 2016 - 2021

​Kernefortælling fra 2016 om nyt hospital til børn, unge og fødende

​NB! Dette er den oprindelige kernefortælling for projektet, som blev udarbejdet i 2016. I 2022 fik projektet en ny kernefortælling med titlen 'Livet skal leves - også når vi er syge. 

​Det er denne generation, de​r bestemmer vilkårene for de næste

Børn og unge. Forældre og fødende. Det er dem, vi bygger til. Og vi gør det vel vidende at det eneste, vi ved om fremtiden er, at den ikke bliver, som vi forestiller os den.

Vi ved dog, at vores nuværende faciliteter ikke er tidssvarende. At en fortsat udvikling af vores internationalt anerkendte ekspertise begrænses af fysiske rammer. Det gælder både den lægelige behandling og muligheden for at behandle børn – som børn. Tillade dem at lege sig igennem mere eller mindre alvorlig sygdom. For børn lærer og lever ved at lege. Også når de er syge.

Den indsigt kan vi bruge lige nu til at bygge et bedre fundament for fremtidens behandling. I en bygning, der kan inddrage den nyeste viden om helbredende arkitektur. En bygning, der inviterer til leg, samarbejde og udvikling.

Det er ikke blot et spørgsmål om arkitektur. Det er lige så meget kultur. En kultur der bygger på barnets tilgang til verden. Barnets nysgerrighed og lyst til at lære er udgangspunktet for vores forskning. Glæden ved at skabe sammen, dele idéer og opdagelser er princippet for vores vidensdeling. Og barnets behov for omsorg og tryghed er grundlaget for vores behandling. 

Nogle ville kalde det et børnehospital i verdensklasse – men visionen er større end det. Vi vil skabe en ramme for behandling af børn, unge og familier fra hele landet, der er lige så legende som lærende. Vi vil give barnets behov samme vægt som systemets. Vi vil kombinere forskning, uddannelse og behandling til interagerende helheder. Vi vil dele alt, hvad vi ved – men først og fremmest alt, hvad vi opdager.


Redaktør