Kræftværket – fællesrum for unge med kræft

Et fristed for unge mellem 15 og 29 år, som er i behandlingsforløb for kræft på Rigshospitalet. 
Kræftværket er indrettet af unge for unge

​Kræftværket er indrettet af unge for unge.

I Kræftværket kan du komme når du har lyst, du kan møde andre unge med kræft, hænge ud med dine venner eller få en snak med ungeambassadørerne eller de frivillige fra Ung Kræft eller Ungdommens Røde Kors. 

Vi laver også forskellige store og små arrangementer i og omkring Kræftværket. Det kan være alt fra en fælles frokost eller et spil matador i Kræftværket til en fællestur i Tivoli eller en tøseaften med wellness og forkælelse.

Du kan også bare:
  • Smække en LP på pladespilleren, flyde ud i en sofa og læse et blad
  • Brygge en kop kaffe og se en film eller en serie på Netflix
  • Drikke en cola og spille PlayStation
  • Træne på løbebånd og crosstrainer i vores motionsrum
  • Låne Christiania ladcyklen og køre ud i det blå med en ven

Ungepanel – din mening er vigtig

Unge ved mest om unge, så dine erfaringer, oplevelser og feedback er super vigtigt. Hver 3. måned mødes ungeambassadører og læger med unge, der har tid, lyst og overskud til at være med i Ungepanelet – datoerne postes i Kræftværket og på sociale medier. 

Det er super hyggeligt og uformelt, men også vigtige møder hvor vi tænker ud af boksen sammen og tager beslutninger om, hvad vi skal have fokus på både i Kræftværket og i forhold til det at være ung og i behandling for kræft.​

Ungevenlige sengestuer​​​

Kræftværket er en del af et større initiativ, som skal skabe bedre forhold for unge med kræft. Udover fællesrummet har vi indrettet 6 ungevenlige sengestuer og etableret en unge enhed på tværs af BørneUngeAfdelingen og Afdeling for Blodsygdomme.

Ungeambassadører​​

Vi er en gruppe sygeplejersker som er uddannet ungeambassadører. I løbet af ugen kan du møde os i Kræftværket. Tidspunkterne hænger på opslag i Kræftværket og postes på sociale medier.

Ungekoordinator​

Ungekoordinatoren er tovholder for ungeambassadørerne i Kræftværket, kan støtte dig og dit netværk og skabe kontakt til andre unge, der også kommer på Riget.


Kræftværket og de ungevenlige sengestuer er et samarbejde mellem Center for Kræft og Organsygdomme, Juliane Maries Centret og Ungdomsmedicinsk Videnscenter. Kræftværket og ungestuerne er en del af projekt ”Ungdomsliv og Kræft” finansieret af Børnecancerfonden, Kræftens Bekæmpelse og Rigshospitalet.Redaktør