Uddannelsen varetages i København, Ålborg og Odense. Rigshospitalet modtager studerende fra professionshøjskolen Metropol i København, der optager studerende 2 gange årligt i september (60 studerende) og februar måned (30 studerende).
Uddannelsen består af en basisdel, hvor den studerende erhverver sig kompetencer i uddannelsens centrale fagområder og en studieretning.
På studieretning fordyber den studerende sig inden for områderne:
- Nuclearmedicinsk Billeddiagnostik
- Radiologisk Billeddiagnostik
- Stråleterapi
De radiografstuderende vælger studieretning efter modul 7/8. Et modul indeholder teoretiske- eller kliniske elementer eller er en kombination heraf. I hvert modul bedømmes den studerendes opnåelse af, det for modulet beskrevne læringsudbytte.
Modulbeskrivelsernes læringsudbytte omfatter den viden, de færdigheder og de kompetencer, som en professionsbachelor i radiografi har opnået gennem uddannelsen.
Nuclearmedicinsk Billeddiagnostik
Rigshospitalet uddanner radiografstuderende på Nuclearmedicinsk Billeddiagnostisk studieretning ”N” på bl.a. klinisk kemisk afdeling, Pet-scanning og Spect scanningsafdelingerne i forhold til modulerne 10, 11, 12, 13 og 14.
Radiologisk billeddiagnostik
Rigshospitalets Afdeling for Røntgen og Skanning modtager studerende på modulerne 1,3,4,8 og studerende, der har valgt studieretning Radiologisk Billeddiagnostik ”R” på modulerne 10,11,12,13 og 14.
I Røntgen og Skanning får den studerende mulighed for at arbejde med konventionel røntgen, CT-scanning, MR-scanning, mammografi, Ultralyd samt gennemlysning og intervention.
Stråleterapi
Rigshospitalets Finsenscenter, Onkologiske klinik modtager radiografstuderende på modul 6 og studerende der har valgt studieretningen Stråleterapi ”S” på modulerne 9, 10, 11, 12, 13 og 14.
For de studerende, der søger studieretningen Stråleterapi gælder, at den kliniske undervisningsperiode indgår i en aftalt fordeling mellem Onkologisk klinik, Finsenscentret på Rigshospitalet og Herlev Hospital.
Med tiden inddrages også Næstedved Hospital i denne fordeling. De studerende har mulighed for at tilegne sig viden og kundskaber inden for strålebehandling, planlægning og dosisberegning.
Finsencentrets sengeafsnit modtager i øvrigt også radiografstuderende på modul 6 svarende til 3 kliniske ECTS.
Læs også