Specialuddannelser for sygeplejersker

​Herunder finder du en introduktion til specialuddannelserne på sygeplejeområdet.​

​​​

Specialuddannelsen i intensiv sygepleje

Specialuddannelsen i intensiv sygepleje er en 2-årig videreuddannelse for sygeplejersker, som kræver mindst 2 års klinisk erfaring på et hospital. Uddannelsen kvalificerer dig til at varetage funktionsområdet som intensivsygeplejerske på intensivafdelinger.

Kontaktperson: Lise Wolder  

Læs mere om specialuddannelsen i intensiv sygepleje

Specialuddannelsen i anæstesiologisk sygepleje

Specialuddannelsen i anæstesiologisk sygepleje er en 2-årig videreuddannelse for sygeplejersker, som kræver​ mindst 2 års klinisk erfaring på et hospital. Uddannelsen kvalificerer dig til at varetage funktionsområdet som anæstesisygeplejerske på typisk anæstesi- og opvågningsafdelinger.

Kontaktperson: Britta Toftlev Johansen

Læs mere om specialuddannelsen i anæstesiologisk sygepleje her

Specialuddannelsen i psykiatrisk sygepleje

Specialuddannelsen i psykiatrisk sygepleje er en 1-årig kompetencegivende videreuddannelse for sygeplejersker, som kræver mindst 2 års klinisk erfaring inden for psykiatrien. Uddannelsen kvalificerer dig til at varetage funktionsområdet som psykiatrisk sygeplejerske inden for psykiatrien.

Kontaktperson: Ina Mie Rasmussen 

Læs mere om specialuddannelsen i psykiatrisk sygepleje på hjemmesiden her

Specialuddannelsen i kræftsygepleje

Specialuddannelsen i kræftsygepleje er en 1½ -årig videreuddannelse for sygeplejersker, som kræver mindst 2 års klinisk erfaring fra ansættelse inden for relevante områder i arbejdet med kræftsyge​.  Uddannelsen kvalificerer dig til at varetage funktionsområdet som specialuddannet sygeplejerske i kræftsygepleje. 

Kontaktperson: Hans Frydendall 

Læs mere om specialuddannelsen ​i kræftpleje

Redaktør