Rigshospitalet etablerer makerspace med plads til innovation og samarbejde

​Rigshospitalet har fået eget makerspace. Her inviteres Rigshospitalets brugere og samarbejdspartnere ind for at skabe fælles løsninger til fremtidens hospital. For tiden tester Børnerigets oplevelsesteam, hvordan man kan skabe en velkomst i børnehøjde på Rigshospitalets fremtidige børnehospital, BørneRiget.


Genbrugsmøbler, OSB-plader og rå vægge. Plads til at afprøve idéer til nyt behandlingsudstyr, design og installationer til bedre brugeroplevelser på Rigshospitalet. 

Fremtidens innovative sundhedsløsninger bliver udtænkt i rammer, hvor der er plads til at tænke anderledes end i det vante hospitalsmiljø. Rigshospitalet har nemlig slået dørene op for FrontLab – et nyt makerspace, hvor klinikere sammen med patienter, virksomheder, forskere og andre aktører kan samarbejde om at bygge og teste prototyper og samskabe nye innovative sundhedsløsninger.

- Ambitionen med Frontlab er at gøre innovation og brugerinvolvering nemt, bekvemt og konkret for både klinikere, patienter, pårørende og samarbejdspartnere, siger Henning Langberg, Rigshospitalets Innovationschef. 

FrontLab kommer til at have et stort workshop-område samt et mockup-område, hvor man kan teste prototyper af nye produkter under forhold, der ikke er låst af de vante hospitalsrammer.

BørneRiget tester  

Ifølge Henning Langberg afspejler søsætningen af FrontLab Rigshospitalets nye satsning på innovation og brugerinddragelse. BørneRiget, er allerede gået i gang med at teste, hvordan man kan give børn en tryg oplevelse ved ankomsten til hospitalet, ved at tage imod dem i børnehøjde.

Forældre skal ofte tage imod en masse informationer, når de ankommer til hospitalet, og det giver ventetid og bekymring hos barnet. For at skabe en bedre oplevelse for børn på hospitalet tester BørneRigets brugeroplevelsesteam forskellige produkter, som kan påvirke ankomstsituationen positivt i BørneRiget.

- Vi ved, at det første indtryk betyder meget for den samlede oplevelse. Derfor er forskellige legende installationer i ankomstområdet på hospitalet blot nogle af mange løsninger vi tester. I første omgang er det en kæmpe kuglebane og store, svævende fisk, som vi tester brugernes oplevelse af. Og dét lærer vi utrolig meget af, forklarer Toke Laugesen, Projektchef for brugeroplevelsen i Børneriget.

Nye testfaciliteter i klinikken 

Rigshospitalet er også i gang med at etablere en række nye testfaciliterer direkte i klinikken. Målet er at etablere en operationsstue og en patientstue, hvor vi får mulighed for at afprøve nyt udstyr i praksis.  

For yderligere information kontakt:

Marie Raskov, Chef for Partnerskaber
Rigshospitalet, Innovation PLUS
Telefon: 25 36 36 12


Redaktør