Inhalationsbedøvelse til børn

​Næsespray med smertestillende medicin gør det lettere for børn at modtage behandling og sparrer tid.

Det kan være smertefuldt for børn i alderen 1-17 år at få lagt intervanøst smertestillende medicin, hvis de oplever akutte smerter eller smerter i forbindelse med medicinsk behandling. Det er ofte kompliceret og ikke altid muligt på børn.

Biotekselskabet Cessatech har udviklet 'CT0001', der er en næseinhalator med smertestillende medicin. Inhalatoren indeholder en blanding af to allerede godkendte behandlinger til injektion til voksne. Næsesprayen er et hurtigt og effektivt alternativ.

Opfindelsen bygger på mere end ti års klinisk erfaring og har vist sig effektiv og sikker i et klinisk fase II forsøg. Faktisk svarer hele 94 pct. af de adspurgte børn fra Rigshospitalet i forsøget, at de foretrækker denne metode frem for andre alternativer som smertestillende gennem injektion eller i pilleform.

Cessatech er et spinout-projekt fra Rigshospitalet, stiftet af eksperter inden for pædiatrisk anæstesi og smertebehandling, med PhD Bettina Nygaard Nielsen fra JMC og MD Steen Henneberg. Tidligere Lundbeck-direktør Jes Trygved er siden kommet til som CEO.

Redaktør