DUO Play

​En legende patientoplevelse.


På Rigshospitalet, og særligt gennem ​Mary Elizabeths Hospital, er der fokus på at integrere leg i patientoplevelsen. Derfor har man udviklet spillet Monster Gartner. Det er et digitalt spil til patienter og pårørende på hospitalet, der har til formål at bidrage til fysisk aktivitet, leg og underholdning under indlæggelse. Spillet er udviklet i samarbejde med børn, unge og sundhedspersonale, og gør det muligt for patienterne at interagere med deres omgivelser på hospitalet gennem en smartphone app.

Bag Monster Gartner er projektet DUOPLAY (Digital Universe of Play and Activity for Youth in Hospitals), som har fået støtte fra både Kræftens Bekæmpelse og Novo Nordisk Fonden til at undersøge, hvordan ny teknologi kan forbedre patientoplevelsen for børn og unge. Projektet har til formål at etablere en platform, hvor spil som Monster Gartner kan samles og gøres tilgængeligt for Rigshospitalets patienter og personale. 

Innovationscenteret har været med til at undersøge projektets skaleringsmuligheder. Ved at designe og facilitere workshops med særligt fokus på forretningsudvikling, forretningsmodel og strategisk interessent mapping, har DUOPLAY taget et væsentligt skridt fremad i samarbejdet med partnere og Mary Elizabeths Hospital.

Redaktør