Konvention for børn, unge og gravide

Rigshospitalets konvention for børn, unge og gravide skal sikre, at patienter og pårørende fremover oplever, at uanset hvilken afdeling de er i, så har personalet de samme fremgangsmåder og retningslinjer.

konvention_570 px.jpg

Figur: konventionens fem emner, der beskriver behandlingen af børn, unge og gravide på Rigshospitalet. Læs mere om emnerne i konventionen. (pdf, åbner i ny fane)

Tidshorisont

  • Opstart: marts 2018
  • Afslutning: 1. udgave af konventionen blev offentliggjort i februar 2020. Konventionen opdateres løbende for hele tiden at forbedre behandlingen

Formål

I forbindelse med at afdække behovet for et nyt børnehospital, beskrev patienterne i en stor undersøgelse, at de oplever de forskellige afdelinger på Rigshospitalet som at komme til selvstændige enheder fremfor et sammenhængende hospital. Som en forælder udtrykte det: ”Det virker næsten som 10 kongeriger i stedet for et ”. Det giver stor usikkerhed og forvirring hos patienter og forældre.

Personale på tværs af Rigshospitalet, der skal arbejde på det kommende BørneRiget, har derfor sammen med forældre til unge patienter arbejdet på at formulere nogle fælles principper for, hvordan behandlingen af børn, unge og gravide skal være på Rigshopitalet og når BørneRiget åbner. 

Resultatet er blevet til en konvention med fem emner: legende tilgang, sammenhæng, partnerskab, faglighed of forskning.Redaktør