En legende tilgang

Leg kan hjælpe børn bedre gennem et ophold på hospitalet, og på BørneRiget bliver legen en integreret del af både behandlingen og arkitekturen. På denne side kan du læse om BørneRigets projekter, der har fokus på legens helbredende effekt.

Video: Se hvordan personalet på Righsopitalet bruger legen i mødet med børn og unge.


Princippet om at integrere legen bygger på den indsigt, at børn ikke holder op med at være børn og lege, ”bare” fordi de er syge og bliver indlagt.  Rigshospitalet bruger allerede i dag leg til i mødet med børn og unge til at mindske de negative konsekvenser af sygdom, herunder isolation, smerter og ubehag i forbindelse med procedure som at et barn skal stikkes eller have lagt drop, men vi kan gøre mere for bedre at udnytte legens potentiale til at fremme helbredelse, livskvalitet og læring gennem hele patientforløbet.

På BørneRiget vil vil gerne skabe flere muligheder for leg og legende oplevelser for både børn, unge og voksne. Vores ambition er at blive til en institution for leg, som kan være til inspiration for andre hospitaler.

Projekter:

Leg og helbred på hospitaler

​Rigshospitalet undersøger sammenhængen mellem leg og helbred for børn og unge på hospitaler.

Bryd Isolationen

Projektet ”Bryd Isolationen” udvikler spil og andre digitale oplevelser, der skal hjælpe indlagte børn og unge med at få nye venner og et bedre hospitalsophold.

PlayPedia

Er en digital platform, der samler ideer til at bruge leg i behandlingen af børn og unge på tværs af hospitaler i landet. Målet er at hjælpe børn og unge til at komme bedre igennem alt fra blodprøver til lange sygdomsforløb.

Mit følgedyr

Mit følgedyr er en en digital bamse, der reducerer angst og stress hos børn og unge der skal stikkes i forbindelse med en blodprøve eller et drop.


Redaktør