Sådan indretter børn deres drømmehospital

​Børn og unge på Rigshospitalet har givet deres bud på, hvordan de helst vil indrette deres egen patientstue til det nye børnehospital, BørneRiget. Ideer som kan bruges i designet af stuerne.

Vent...
Foto: Asger på 6 år har indrettet sin patientstue med klatrevæg, legehængekøje og hoppeprikker på gulvet.

En seng der kan hejses op i loftet, så gulvet kan fungere som fodboldbane. En klatrevæg. Et loft med stjerner på. Det er tre eksempler på, hvordan børn og unge selv vil indrette en patientstue til et børnehospital, hvis de havde muligheden.
Projektteamet bag BørneRiget – Rigshospitalets kommende fløj til børn, unge og gravide, har bedt børn og unge i alderen 4 til 16 år om at vise, hvordan de vil indrette fremtidens patientstuer. 
Væbnet med bl.a. limpistoler, minipatientstuer i pap og materialer som kunstigt græs, har de givet deres ideer form i arkitekturworkshops i løbet af januar 2020. 

B
ørnenes ideer giver inspiration
 

Brugerinddragelse er en vigtig del i udviklingen af BørneRiget, som vil bruge børnenes ideer i arbejdet med at udvikle stuerne og skabe bedre rammer for børn, unge og gravide på det nye hospital. Mille Guldbjerg Jensen, der er projektmedarbejder på BørneRiget og medarrangør af workshoppen, forklarer:

- På baggrund af børnenes bidrag har det været muligt for os at identificere en række behov, især for fysiske aktiviteter. Bl.a. har vi set en tendens til at børnene inddrager vægge og lofter til leg. Børns frie og fantasifulde tankegang i kombination med deres erfaringer med at være på hospitalet, er et rigtig godt afsæt for ideer til indretningen af de kommende patientstuer, understreger hun.

Mille Guldberg Jensen fortæller, at BørneRiget nu vil bearbejde ideerne til patientstuerne, for at analysere de bagvedliggende behov, som derefter kan omsættes til initiativer, der kan implementeres på BørneRiget:

- Det er ikke alle ideer, vi kan implementere direkte, men de er med til at sætte fokus og retning for det, vi gør. For eksempel kan der være behov for at opdele stuerne i tydelige zoner, nogle hvor familien kan være sammen, andre hvor der skal behandles eller være plads til leg - også selvom patienterne måske ikke er raske nok til at bruge legeredskaberne hele tiden, forklarer hun.

Foto: En 16-årig dreng har lavet en stue med stjernehimmel, zoneopdeling og en masse farverige indretningsdetaljer.Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor