Ofte stillede spørgsmål

​BørneRiget er stadig i udviklingsfasen og derfor fortsat under forandring, men vi har samlet en oversigt over de ofte stillede spørgsmål og har besvaret dem på bedste vis.

Hvor stort bliver BørneRiget?

60.000 m2, fordelt over 7 etager, med teknik på 8. etage.Hvornår åbner BørneRiget?

BørneRiget åbner for de første patienter i 2025.Hvor kommer det til at ligge?

BørneRiget kommer til at ligge mellem Juliane Maries Vej, Henrik Harpestrengsvej og Nørre Allé. Den officielle adresse bliver Henrik Harpestrengsvej 3.Hvor mange senge/medarbejdere/ambulatorier kommer der til at være?

BørneRiget kommer til at indeholde 184 senge, hvoraf de 36 er til gravide og barslende og 157 er til børn og unge. Der vil desuden være 56 ambulatorier til børn og unge og 30 ambulatorier til voksne samt ca. 1050 medarbejdere. Hvornår begynder byggeriet?

Nedrivning af eksisterende bygninger starter i efteråret 2019. Første spadestik er ultimo 2021.Bliver BørneRiget forsinket pga. forsinkelsen af indflytning i den nye Nordfløj.

Byggeriet er forsinket med ca. et år. Det er et stort puslespil, der skal gå op, og byggeriet af Børneriget er påvirket af andre projekter, der er ramt af forsinkelser. Bl.a. har sidste del af byggeriet af Rigshospitalets nye nordfløj har trukket ud. Nordfløjen skal huse en del af de funktioner, som i øjeblikket hører til i Rockefeller Komplekset, der skal rives ned for at give plads til Børneriget på adressen. Den senere åbning ikke ændrer på visionerne for Børneriget eller på indholdet i projektet.Hvordan bliver kontorerne?

Det faglige område i BørneRiget kommer til at strække sig over 2 etager på 1. og 2. sal. Kontorområderne er indrettet med en kombination af åbne områder, enkeltkontorer og møderum. Auditorier og mødelokaler er samlet omkring den faglige lounge i ankomstområdet på 1. sal. Bliver der grønne områder i bygningen?

Der vil være 6-8 vinterhaver på hver sengeetage, og de giver mulighed for at kunne trække frisk luft og at få ro og fred. Samtidig arbejdes der på, at der på hver etage vil være 1-2 vinterhaver der er dedikeret til bevægelse og fysisk aktivitet.Hvordan organiseres BørneRiget?

​I BørneRiget er et af de bærende principper, at det er eksperter og specialister, der kommer til patienten i stedet for omvendt. Det kræver et større fagligt paradigmeskifte, og dette arbejde er i gang i det projekt, vi kalder ”Sammenhængende patientforløb”. Læs mere om projektet og princippet under UdviklingsprojekterHvordan kan jeg blive opdateret?

​Følg med her på BørneRigets hjemmeside eller skriv til projektsekretær Mads Lund Vestergaard på mads.lund.vestergaard@regionh.dk, hvis du har spørgsmål som ikke er besvaret her. 
Redaktør