
Voksne med medfødt hjertesygdom (GUCH)
Voksne med medfødt hjertesygdom kaldes GUCH-patienter. GUCH står for: Grown-Ups with Congenital Heart disease. Mange af disse har behov for livslang, specialiseret opfølgning for at sikre en god langtidsprognose, bevaret arbejdsevne og høj livskvalitet. Dette kræver en dedikeret tværfaglig indsats, som varetages af Rigshospitalets GUCH-team.
GUCH-teamet på Rigshospitalet
Overgang fra barn til voksen med hjertesygdom
Børn og unge med medfødt hjertesygdom, som har behov for fortsat opfølgning og behandling overgår fra Afdeling for Børn og Unge til GUCH-teamet ved 16-årsalderen. For at lette overgangen fra ung til voksen er der udviklet et særligt transitionsforløb med et individualiseret uddannelsesprogram og samtaler.
Transitionsforløb i Enheden for medfødte hjertesygdomme
Voksne med nyopdaget medfødt hjertesygdom
Nogle former for medfødt hjertesygdom opdages først i voksenalderen, og disse patienter bliver derfor henvist direkte af egen læge eller lokalsygehus til Rigshospitalets GUCH-team.
GUCH-teamet
Gravide med medfødt eller erhvervet hjertesygdom
Kvinder med hjertesygdom kan have behov for tættere opfølgning under graviditet og kan henvises af egen læge, jordemoder eller lokalsyghus til Rigshospitalets GUCH-team til vurdering og planlægning af fødselsforløb.
Center for gravide med hjertesygdom
Medfødte hjertesygdomme
Se beskrivelser af de mest udbredte medfødte hjertesygdomme her på hjemmesiden.