Sikkerhedsnet griber patienter efter hjertestop

​På Rigshospitalet har et tværfagligt team i Hjertecentret med udgangspunkt i Den Gode Genoptræningsplan (GGOP) udviklet et sikkerhedsnet, der skal sikre hjertestopoverlevere bedre udredning og rehabilitering.

Vent...

​- Forskning har vist, at patienterne ofte oplever, at de ikke får den hjælp, de har brug for, når de skal tilbage til hverdagslivet. Et hjertestop påvirker også hjernen og kan give kognitive udfordringer, der let kan overses i patientforløbet, siger klinisk sygeplejespecialist Mette Wagner.

Læger, sygeplejersker, ergo- og fysioterapeuter, neuropsykologer m.fl. samarbejder om genoptræningsplanen på tværs af specialer og faggrupper.

- Én faggruppe kan ikke se det hele. Sammen kan vi se behovene bredt, afdække fra flere vinkler og med flere faglige briller. Det er en fed følelse, at vi løfter det sammen, og vi får god feedback fra patienterne, siger udviklingsergoterapeut Kate Christensen.​

Karin Spangsberg Kristensen, Mette Wagner, Bo Gregers Winkel, Kate Christensen og Jan Christensen, har søsat sikkerhedsnettet på Rigshospitalet.​

Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor