Ny forskningsartikel om måling af træthed efter hjerneskade

​Træthed kan være noget helt særligt efter en hjerneskade. Mange oplever, at det gør det svært at få hverdagen til at hænge sammen. Og for de sundhedsprofessionelle, der arbejder med patienterne, kan det være svært at hjælpe, når trætheden er så diffus og uhåndgribelig.

Vent...

​​I en ny forskningsartikel evaluerer Frederik Dornonville de la Cour et spørgeskema, der måler træthed efter erhvervet hjerneskade.

Læs artiklen her.

Det skal på sigt føre til udvikling af en metode, der kan afdække de forskellige aspekter af træthedsproblematikken og hjælpe de sundhedsprofessionelle med at tilrettelægge rehabiliteringen til den enkeltes situation. 

Frederik Dornonville de la Cour er ph.d.-studerende ved Syddansk Universitet - University of Southern Denmark og neuropsykolog hos BOMI - Center for Rehabilitering og Hjerneskade. Han forsker i, hvordan de ramte oplever denne træthed, og hvordan den kan måles og behandles. Projektet er støttet af TrygFonden.   

Neuropsykologer kan desuden møde Frederik Dornonville de la Cour på Nordic Meeting in Neuropsychology 2021 i København. Læs programmet her.

Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor