I dag er det international World Stroke Day

​Hver 7. dansker rammes af stroke. - 85 % af alle strokes skyldes blodprop i hjernen. - 15 % skyldes blødning i hjernen. En stor andel kommer sig relativt godt og hurtigt efter et stroke, men kan stadig døje med mere eller mindre synlige eftervirkninger.

Vent...

​Træthed efter hjerneskade er blandt andet et almindeligt fænomen. To tredjedele mærker træthed i en sådan grad, at det er invaliderende og vanskeligt at genoptage hverdagsaktiviteter.
 
Det gælder også for Birger Kjærbye, der i sommeren 2020 fik et mindre stroke. På World Stroke Day har Hjernesagen premiere på dokumentarfilmen 'Tilbage på sporet', der følger Birger Kjærbye og viser, hvordan et rehabiliteringsforløb efter et stroke kan tage sig ud.

I filmen får han rådgivning af Anne Norup, neuropsykolog og leder af Videnscenter for Neurorehabilitering, fordi humørsvingninger og udtalt træthed efter skaden er begyndt at påvirke parforholdet.

- En skade på hjernen påvirker ikke kun personen selv, men hele familien. Pårørende kan opleve personlighedsforandringer hos den, der er ramt af en skade på hjernen, og mange ramte omtaler også sig selv som: "Den jeg var før, og den jeg er efter skaden". Det understreger, hvor vigtigt det er at se på den samlede livssituation og inddrage hele familien i rehabiliteringen, siger Anne Norup.​

'Tilbage på Sporet' har premiere i dag og bliver vist ved et særarrangement i Empire Bio i København i eftermiddag, hvor Anne Norup medvirker i paneldebat efter filmen. Filmen bliver senere tilgængelig på Hjernesagens hjemmeside.​

Se teaser for filmen på YouTube ved at klikke her.​

Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor