Mentorordning og andre tilbud under indlæggelsen

​Her kan du læse om ​tilbud og aktiviteter under din indlæggelse hos Afdeling for Rygmarvsskader.

En rygmarvsskade kan medføre store forandringer i din dagligdag. For at hjælpe dig videre og vise dig nogle af de muligheder du har, på trods af din rygmarvsskade, har Afdeling for Rygmarvsskader forskellige tilbud, som du kan benytte dig af, mens du er indlagt.​

Mentorordning

Da en rygmarvsskade kan medføre permanente forandringer i dit og dine pårørendes liv, kan du og din familie have brug for at komme i kontakt med andre i samme situation. 

I samarbejde med Interesseorganisationen RYK har Afdeling for Rygmarvsskader opstartet en mentoraftale kaldet "REFLEX – en mentorordning", hvor tidligere patienter tilbyder at komme på besøg. Har du brug for at få vendt nogle problemer eller bare blive inspireret til, hvad det er muligt at opnå på trods af en rygmarvsskade, så kan du tale med en af mentorerne ved at tilmelde dig på RYKs hjemmeside. Du kan også få hjælp af en af dine kontaktpersoner til at få etableret kontakten til "REFLEX – en mentorordning".

Sportsaktiviteter

Da afdelingen er placeret tæt ved havnen i Hornbæk, tager flere af tilbuddene udgangspunkt i muligheden for at komme ud på vandet. I sommerhalvåret kan du derfor både komme ud at sejle i en mini 12'er, som er en båd der kan sejles alene med hænderne, eller du kan prøve kræfter med en havkajak.

Der afholdes sportsdage nogle gange om året, hvor du kan afprøve forskellige sportsaktiviteter såsom kørestolsbasket, bueskydning, orienteringsløb, kørestolstennis, shuffleboard, puste-dart og petanque.

Udover de sportstilbud, som Afdeling for Rygmarvsskader selv arrangerer, får afdelingen også regelmæssigt besøg af Dansk Handicap Idrætsforbund, som blandt andet kan fortælle om de mange forskellige sportsgrene, aktiviteter og arrangementer, som rygmarvss​kadede kan deltage i.​

Andre aktiviteter

Det er ikke kun fysiske aktiviteter, du kan deltage i, mens du er indlagt. Afdelingen har en gruppe, der kaldes Hornbækgruppen, som består af medarbejdere, patienter og repræsentanter fra RYK. Hornbækgruppen er ansvarlig for at arrangere forskellige aktiviteter til glæde for de indlagte patienter. Det kan for eksempel være et besøg på kunstmuseet Louisiana eller Den Blå Planet, den årlige sommer- og julefest, ture i biografen eller teateret, foredragsaftener med tidligere patienter og musikarrangementer. Hvis du har nogle ideer til aktiviteter eller arrangementer, kan du enten skrive til Hornbækgruppen eller deltage ved de månedlige møder.
Redaktør