Sengeafsnit

Afdeling for Rygmarvsskader har 2 ​sengeafsnit: ​Et 7-døgnsafsnit og et 5-døgnsafsnit. På 5-døgnsafsnittet er du indlagt fra mandag til fredag og er hjemme i weekenden.

​Sengeafsnit
Opbevaring af personlige ejendele
Lejligheder tilknyttet afdelingen
Fjernsyn, internet, telefon og mobiltelefon
Hensyn til medpatienter
Familierum
Patientkøkken​
Post
Tøjvask​​
Kom godt hjem​

Se​nge​afsnit​​ ​

Der er 12 sengestuer på hvert afsnit med plads til 2 senge på hver stue. Hvis en patient indlægges med behov for at være i respirator eller har hjælpere eller forældre med sig, kan en 2-sengs stue blive inddraget til brug for én patient.

Udover sengeafsnittene er der et træningsafsnit bestående af et træningskøkken, et varmtvandsbassin, en træningssal og andre træningslokaler.​

Opbevaring af personlige ejendele

På hver stue er der et personligt skab og et sengebord, der kan aflåses. Det er dit ansvar, at de værdigenstande, du medbringer, herunder mobiltelefon, tablet, bærbar computer med videre opbevares forsvarligt og aflåst.

Du bør lade dyre smykker og andre værdier såsom større kontante beløb blive hjemme, mens du er indlagt.

Lejligheder til​knyttet afdelingen

Der er 3 små lejligheder tilknyttet afdelingen, som ligger tæt ved hovedbygningen. 2 af lejlighederne svarer i størrelsen til en étværelseslejlighed med et lille tekøkken og badeværelse. De er til brug for helt selvhjulpne patienter, der kan klare sig i det daglige uden en hjælper.

Den tredje lejlighed fungerer som en træningslejlighed med et køkken-alrum, som har justé​​​​rbare køkkenborde uden underskabe, et stort badeværelse samt et soveværelse. Hvis du har en hjælper, er der også plads i lejligheden til at hjælperen kan være til stede og overnatte.

Lejlighederne er til benyttelse for kortere perioder af gangen. Et ophold i en træningslejlighed bruges til at træne almindelige daglige opgaver, og der er ikke den samme hjælp fra personalet som på afdelingen. Du følger fortsat din træning og behandling på afdelingen, også når du opholder dig i en af lejlighederne.

Aftaler om at bo i lejlighederne træffes i samråd med personalet.​

Fjernsyn, internet, telefon og mobiltelefon

Der er fjernsyn og video på hver stue samt i opholdsstuerne på begge afsnit. Du har adgang til 8 forskellige kanaler. Det er muligt at låne hovedtelefoner til fjernsynet, spørg plejepersonalet.

Det forventes​ at TV, radio og lys er slukket mellem kl. 23.00 og kl. 8.00 på sengestuerne af hensyn til dine medpatienter. Der kan gøres undtagelser, hvis du er alene på stuen eller begge patienter på en dobbeltstue udtrykkeligt har ønsket at se TV, høre radio eller have lyset tændt, men det må ikke påvirke aktivitetsniveauet den følgende dag.​

Der er 3 computere med internetadgang til fri afbenyttelse på 2. etage. Er ergoterapien åben, kan du også komme på internettet via de stationære computere, som står dér. Du må gerne tage din egen computer, tablet eller smartphone med, men det er på eget ansvar.

​Der er adgang til trådløst gæstenetværk på afdelingen. For at kunne komme på det trådløse gæstenet med din smartphone, tablet eller computer skal du bruge et brugernavn og et kodeord. Adgangen til nettet gælder i 7 dage og skal efterfølgende fornyes. Du kan få en seddel med brugernavn og kodeord i ergoterapien eller i sengeafsnittene. Tilslutning, betingelser og sikkerhed står nærmere beskrevet på rekvisitionssedlen.

Der er telefon på hver stue. Det er gratis at ringe indenrigs. Ønsker du at ringe til 70-numre, 90-numre, særtjenester eller udlandet, er det nødvendigt at købe et telekort.

​Du kan frit bruge din mobiltelefon på Afdeling for Rygmarvsskader. Mobiltelefoner skal være slukkede under træning.​

Hensyn til medpatienter

På baggrund af at de fleste patienter ligger på 2-sengsstuer, opfordrer vi til at man tager hensyn til hinanden i hverdagen - herunder ved anvendelse af PC, telefon og andet udstyr.

Familierum​

Afdeling for Rygmarvsskader har et særligt familierum, som du kan låne og overnatte i sammen med dine pårørende. Familierummet er et stort værelse med 2 senge, et tekøkken og et lille køleskab. Der er hverken bad eller toilet på værelset, men der er et kørestolsvenligt ​toilet på samme etage.

Som hovedregel kan du ikke forvente at få hjælp, mens du opholder dig i familierummet, men der kan dispenseres herfor. Dette aftales med plejepersonalet dagen før.

For at du kan låne rummet er det en forudsætning, at du selv opholder dig i det. Mens du opholder dig i rummet bør du sætte optaget-skiltet på døren.

Du kan reservere familierummet op til en uge før det skal benyttes ved at henvende dig til personalet i afdelingen eller i Informationen i stuen. Familierummet kan lånes for et døgn af gangen. Det kan benyttes fra kl. 12.00 og skal forlades senest kl. 10.00 næste dag. 

​Det er gratis at låne familierummet. Nøglerne får du af plejepersonalet på 2. sal (afsnit 8821) og når du forlader familierummet, skal du aflevere dem her igen.​

Patientkøkken

På hver etage findes der et afsnitskøkken, som er indrettet så det kan benyttes af patienter og deres pårørende. Der er endvidere et køleskab ved siden af spisestuerne, som du kan benytte. Træningskøkkenet i stueplan kan reserveres ved henvendelse til ergoterapeuterne.​

Post

Post til patienter kan du finde i patientpostkassen ved sygeplejekontoret på 2. og 3. etage. Frankerede breve kan afleveres i Informationen eller lægges i postkassen lige uden for hovedindgangen. Frimærker kan købes i kiosken over for afdelingen​.

Tøjvask​

Der er vaskemaskine og tørretumbler til fri afbenyttelse på hvert sengeafsnit. Du skal blot selv sørge for vaskepulver. Hvis du ikke kan vaske dit tøj selv, vil vi bede dine pårørende om at være behjælpelige, og hvis du tager på weekend, bedes du primært vaske dit tøj derhjemme.​ ​​
Redaktør