Unge hjerner

Unge Hjerner er et socialt aktivitetsprojekt udviklet sammen med Københavns Kommune for unge ml. 15-30 år med erhvervet hjerneskade.

Unge Hjerner har siden januar 2017 udgjort et socialt tilbud for unge fra hele Region Hovedstaden i alderen 15 til 30 år med erhvervet hjerneskade. Tilbuddet indbefatter overordnet en kombination mellem socialt samvær, erfaringsudveksling og psykoedukation i form af faglige oplæg med temaer, der relaterer sig til det at være ung og have en hjerneskade, således at de unge kan blive klogere på egen skade og på håndtering af dens følger.


Unge Hjerner er en del af det landsdækkende projekt, Styrket Indsats for Unge med Erhvervet Hjerneskade, som blev etableret i 2013, finansieret af Sundhedsministeriet. Unge Hjerner blev startet på baggrund af, at flere patienter i forbindelse med deres møde i projektambulatoriet i Region Hovedstaden har ytret behov for at mødes med andre ligesindede.

Læs evalueringsrapporten fra Unge Hjerner her (pdf, åbner i ny fane)


Oplæg fra temaeftermiddag "Unge hjerner"

Download oplæg fra temaeftermiddagen "Unge hjerner", som blev afholdt den 31. maj 2016.​

Rus​middelafhængighed hos unge med erhvervet hjerneskade, ved Henrik Rindom, Stofrådgivningen (power point, åbner i nyt vindue) ​

Hvor hyppigt får unge hjerneskader? ved Maiken Tibæk, læge og ph.d.-studerende Rigshospitalet (pdf, åbner i nyt vindue) 

Patientforeningers tilbud til unge, ved Maja Klamer Løhr, Hjernesagen og Susan Søgaard, Hjerneskadeforeningen (pdf, åbner i nyt vindue)

Redaktør