Karpaltunnelsyndrom

I sjældne tilfælde kan man blive opereret for karpaltunnelsyndrom. Det foregår på Neurokirurgisk Klinik. 

​​Karpaltunnelsyndromet er den hyppigste form for klemte nerver.

​Det opstår, når én af nerverne - ​​medianusnerven - i hånden bliver klemt i karpaltunnelen. Tunnelen dannes af et kraftigt ledbånd på tværs af håndleddet mellem håndrodsknoglerne. Nerven kan blive klemt i karpaltunnelen, når hånden holdes i ro. ​

Symptomer, i form af smerter eller snurren i fingrene, opstår specielt om natten, eller når du holder hånden fast om noget gennem længere tid, for eksempel når du kører i bil eller på cykel.

Smerterne kan lindres ved at ryste på hånden, så der kommer blod ud langs nerven igen. I svære tilfælde kan man blive opereret for karpaltunnelsyndromet. ​

Behandling 

En operation af karpaltunnelsyndromet foregår typisk ved, at kirurgen med et lille snit ved håndleddet fører et arbejdsrør ind i karpaltunnelen. Med en kikkert sikrer kirurgen, at nerven ikke ligger i vejen, og herefter skæres ledbåndet over.

Udover operationer for karpaltunnelsyndrom operere vi i Neurokirurgisk Klinik for en lang række andre sygdomme på periefere nerver, herunder nervetumorer og nervetransplantation ved beskadigede nerver. 

Videoer om dit behandlingsforløb

FAQ: Se liste over hyppige spørgsmål om operation på Neurokirurgisk Klinik

Redaktør