Epilepsi

Epilepsi skyldes en forandring i hjernen. Det kan være en svulst, arvævet efter en blodprop eller en medfødt defekt. I nogen tilfælde kan der ikke påvises en forandring.

​​​​​

​​Epilepsi giver anfald med elektrisk udladning i hjernen, der fører til bevidstløshed og kramper. Imellem anfaldene fungerer hjernen normalt eller næsten normalt. 

Læs mere om epilepsi hos Epilepsiklinikken.

Behandling 

Epilepsi kan i nogle tilfælde behandles med en operation i hjernen. Epilepsiens placering er med til at afgøre, om en operation er en behandlingsmulighed eller ej. Hvis det område af hjernen epilepsien udspringer fra samtidig er et område, der styrer vigtige funktioner, kan en operation medføre funktionsnedsættelse og vil derfor ikke altid være at foretrække. Du vil altid gennemgå risici ved en operation med kirurgen inden operationen. 

 


For at kunne behandle epilepsi ved hjælp af en operation, kræver det, at kirurgen kan lokalisere det område af hjernen, hvor de elektriske forstyrrelser udspringer fra. Det gøres ved hjælp af forskellige målinger.

​​Inden operationen kan du få foretaget en EE​G-måling​​, der kan bruges til at finde frem til det sted, hvor epilepsien er lokaliseret. Under selve operationen vil der blive lavet en mere præcis måling af området ved hjælp af elektroder, der lægges på hjernens overflade eller ind i hjernen. Metoden kaldes for mapping.  

Efter en operation vil du være indlagt på vores epilepsiafdeling i op til en uge. Her vil din hjernes aktivitet blive overvåget og registreret ved hjælp af elektroder. 

Behandling af ungdomsepilepsi

Ungdomsepilepsi skyldes ofte en udviklingsdefekt i et område dybt i tindingelappen kaldet hippocampus. Ungdomsepilepsi kan behandles med en operation, hvor hippocampus på den syge side og noget af selve tindingelappen fjernes.

Behandling af epilepsi ved hjernesvulst 

Hvis epilepsien skyldes en svulst i eller omkring hjernen, rettes behandlingen mod selve svulsten.
Læs mere om svulster i hjernen.

Videoer om dit behandlingsforløb

​​​​​​​
Redaktør