Patientforløb i Neurofysiologisk Klinik

​Her kan du finde nyttig information om forløbet på Neurofysiologisk Klinik. Hvad sker der, når du henvises til undersøgelse på Neurofysiologisk Klinik, på selve undersøgelsesdagen og efter din undersøgelse.​ ​

Vær opmærksom på hvilken matrikel din undersøgelse skal foretages på.

Når vi får din henvisning

Når Neurofysiologisk Klinik har modtaget en henvisning fra din læge, foretager vi en visitation. Det vil sige, at en læge (klinisk neurofysiolog) vurderer henvisningen og beslutter, hvordan undersøgelsen skal udføres og prioriteres i forhold til andre patienter.

Før undersøgelsen

Når din henvisning er visiteret, vil du modtage et brev med undersøgelsesdato, tidspunkt samt information om undersøgelsen. 

Bruger du pacemaker eller tager du blodfortyndende medicin, bedes du på forhånd oplyse det til afdelingen. ​ 

Hvis den undersøgelse, du er visiteret til, ikke kan udføres indenfor 1 måned, har du evt. mulighed for at henvende dig til et andet hospital/privathospital med kortere ventetid. Dette vil fremgå af det brev, du får. I brochuren "Frit og udvidet frit valg af sygehus" kan du læse mere om mulighederne for at blive undersøgt et andet sted.

Læs om udvidet frit sygehusvalg

​På undersøgelsesdagen

Når du kommer til klinikken, skal du henvende dig i receptionen. Normalt er der ikke  ventetid på undersøgelserne. Hvis det skulle ske, vil personalet informere dig om, hvad årsagen til forsinkelsen er.

Har du en mobiltelefon med til undersøgelsen, beder vi dig om, at den er slukket eller på flyfunktion.

Hvis du har brug for at have en pårørende eller bekendt med til undersøgelsen, er dette muligt. Vær dog opmærksom på, at nogle undersøgelser kræver, at du slapper fuldstændig af, eventuelt at du sover, hvorfor din pårørende på være indstillet på dette.

Efter undersøgelsen

Hvis du er henvist fra din egen læge/speciallæge

Hvis du er henvist fra din egen læge/speciallæge er svartiden normalt ca. 8 hverdage. Det er den læge, der har sendt henvisningen til os, der modtager svaret. Du skal derfor kontakte denne læge for at få resultatet af undersøgelsen. 

Hvis du er henvist fra et af hospitalets ambulatorier

Du vil modtage en indkaldelse til en samtale på ambulatoriet efter undersøgelsen, hvis du ikke allerede har en aftale. ​Redaktør