Om Neuroanæstesiologisk Klinik

Neuroanæstesiologisk Klinik har ansvaret for patienter, der skal bedøves eller intensiv behandles i forbindelse med sygdomme i primært nervesystemet.​ Neuroanæstesiologisk har aktiviteter både på Blegdamsvej og i Glostrup.​

​​

Neuroanæstesiologisk Klinik har ansvaret for patienter, der skal bedøves eller intensiv behandles i forbindelse med sygdomme i primært nervesystemet. Neuroanæstesiologisk Klinik er placeret både på Blegdamsvej og i Glostrup.

I Glostrup varetager klinikken også bedøvelse af patienter, der skal opereres eller undersøges i forbindelse med andre sygdomme end i nervesystemet. 

To af klinikkens specialiserede enheder er Respirationscenter Øst, hvor vi tager vi os af børn og voksne, der lider af sjældne og kroniske vejrtrækningshandicap og Tværfagligt Smertecenter, hvor vi tilbyder en helhedsorienteret behandling af patienter med kroniske smerter.  

Neuroanæstesiologisk Klinik har medarbejdere på 8 afsnit, der er placeret i både Glostrup og på Blegdamsvej. 

Neuroanæstesiologisk Klinik - Glostrup

  • Anæstesiafsnittet: bedøver ca. 6.000 patienter årligt. Det er hovedsageligt til ryg- og øjenoperationer men også til andre undersøgelser og indgreb.
  • Dagkirurgi og opvågningafsnit: er et opvågningsafsnit efter fuld bedøvelse samt et dagafsnit for operation og undersøgelser, hvor patienterne møder og går hjem samme dag.
  • Intensiv: har 5 sengepladser til kritisk syge patienter med behov for tæt overvågning.
  • Respirationscenter Øst: har 12 sengepladser til patienter med kroniske vejrtrækningshandicap samt en stor ambulatorievirksomhed til patienter med hjælp til vejrtrækning i hjemmet (respirator, CPAP eller NIV). 
  • CRPS-klinikken: behandler voksne patienter med CRPS - Complex Regional Pain Syndrome.

Neuroanæstesioligisk Klinik - Blegdamsvej

  • Neurointensivafsnit:  har 20 sengepladser til behandling af alvorligt syge patienter med skade eller sygdom i centralnervesystemet. 
  • Neuroanæstesiologisk Operationsafsnit: hjælper med bedøvelse ved alle typer af neurokirurgiske operationer. Vi varetager anæstesi til røntgenundersøgelse- og behandlinger som eksempelvis MR-scanninger, CT-scanninger, strålebehandlinger og arteriografier.
  • Tværfagligt Smertecenter:​ behandler patienter med kroniske smerter. Behandlingen er individuel og helhedsorienteret og tilrettelægges på baggrund af de fysiske, psykologiske og sociale forhold, der er påvirket af smertetilstanden. ​​
Redaktør