Opvågning

​Opvågningsafsnittet modtager patienter som er bedøvede efter en operation eller en undersøgelse.

Når operationen er afsluttet, bliver du kørt til opvågningsafsnittet fulgt af en anæstesisygeplejerske. I opvågningen bliver du modtaget af en opvågningssygeplejerske, her bliver du tilsluttet en monitor, så vi kan observere dit blodtryk, puls, vejrtrækning, hjerterytme og temperatur. Derudover observerer vi dig for neurologiske symptomer ved at lyse dig i øjnene, beder dig om at bevæge arme og ben, samt stiller dig spørgsmål om egne data. Efter en operation kan du være meget træt. Af hensyn til operationen og den tilstand du er i, er det vigtigt med ro og hvile.
 
I opvågningen møder du sygeplejersker, som er uddannet til at passe og pleje patienter med alle almindelige og mange specielle neurokirurgiske sygdomme i hovedet, rygmarven og kroppens nervebaner.

Besøgstid

Der er fri besøgstid i opvågningsafsnittet, dog bedes pårørende rette henvendelse til personalet først. Vi anbefaler korte besøg og kun 2 besøgende ad gangen. Af hensyn til patienterne, opfordrer vi de besøgende til at hjælpe med at opretholde ro på opvågningsstuen. Idet der ligger andre patienter på opvågningsstuen, bliver pårørende bedt om at vente ude på gangen, mens der er stuegang, rapportering, vagtskifte etc.
Hvis børn overnatter i opvågningen, er der altid en forældre der er medindlagt.

Om opvågningsafsnittet

Vi modtager ca. 3000 patienter om året, hvoraf ca. 1/3 er børn. Vi har 6 sengepladser. Indlæggelsestiden i opvågningen kan være fra 2- 24 timer. Der er knyttet neurokirurger og anæstesilæger til opvågningen, som er til rådighed døgnet rundt. På opvågningsstuen er der 2-3 sygeplejersker hele døgnet.​

Kontakt opvågningsafsnittet

Pårørende er altid velkommen til at ringe på:
Tlf.: 3545 9679


Redaktør