Pårørendegruppe

Pårørendegruppen er en selvhjælpsgruppe for folk, der har mistet en nær slægtning.

​​​​​

Pårørendegruppen er en selvhjælpsgruppe, som blev etableret i 1995 med det formål at give pårørende, der har mistet en nær slægtning, mulighed for at møde andre i samme situation. Det er naturligt at sørge over et alvorligt tab, og sorgen er vigtig for at kunne bearbejde tabet. Hos nogle kan smerten og sorgen være så overvældende, at den kan være svær at komme igennem alene, og for andre kan det være svært at finde den støtte, man har brug for, gennem venner og familie. 

Formål med gruppen

Formålet er, at gruppens medlemmer gennem samtaler forsøger at støtte hinanden. Gruppen skal ses som et fristed, hvor du møder andre i samme situation, og hvor der er plads til at gennemleve den naturlige sorg. I gruppen taler deltagerne sammen om sorgen og de oplevelser og følelser, der er forbundet ved at miste. Herunder netværk, arbejde, økonomiske konsekvenser, og om der eventuelt er behov for professionel støtte. Det er en forudsætning for deltagelse, at du underlægger dig tavshedspligt.

Omfang og ventetid

Gruppen mødes hver 14. dag i halvanden time og består af 5- 10 pårørende ad gangen. Typisk deltager pårørende i gruppen gennem en periode på 6-8 måneder. En del deltagere forsætter herefter med at mødes privat. Der kan være ventetid til at deltage i gruppen. 

Kontakt

Du er altid velkommen til at kontakte afsnittet, hvis du har spørgsmål.

Har du mistet en nær slægtning, vil du efter ca. 4-8 uger blive kontaktet telefonisk af en fra pårørendegruppen. Ved telefonsamtalen kan du få svar på eventuelle spørgsmål, og hvis du ønsker det aftale en tid til samtale med en læge. Du kan også få sendt en kopi af din slægtnings journal.

Støttepersoner for gruppen

Det er erfarent plejepersonale med mange års arbejde på Hjerne- og Nervesygdomme, Intensiv Behandling 6021, der har ansvaret for pårørendegruppen. Ved hvert møde deltager to af disse som støttepersoner for gruppen. Hver støtteperson deltager ca. 4 måneder ad gangen, hvorefter en ny støtteperson kommer ind i gruppen.


Redaktør