​​​​

Søvnundersøgelse, ofte stillede spørgsmål

​Her kan du finde svar på ofte stillede spørgsmål i forbindelse med søvnundersøgelse i Dansk Center for Søvnsygdomme.


CRM-undersøgelse, hvorfor skal jeg møde så tidligt?

Du skal møde op til undersøgelsen på det tidspunkt, der er angivet i dit indkaldelsesbrev. Hvis du har fået en tidlig tid, skyldes det, at vi er en afdeling, der har åbent i dagtiden, og derfor må udføre vores arbejdsopgaver i dagtiden. Kvaliteten af undersøgelsen højnes markant, når vi sikrer os, at udstyret er korrekt monteret, inden du tager hjem.Søvnundersøgelse under indlæggelse

​Du skal møde op til undersøgelsen på det tidspunkt, der er angivet i dit indkaldelsesbrev. Hvis du har fået en tidlig tid, skyldes det, at vi er en afdeling, der har åbent i dagtiden, og derfor må udføre vores arbejdsopgaver i dagtiden. Det er kun personale fra vores afdeling, der er kvalificeret til at sætte undersøgelsesudstyret på dig. Medicin, kan jeg blive ved med at tage det under søvnundersøgelsen?

​Hvis du tager medicin, skal du som udgangspunkt fortsætte med det under din søvnundersøgelse. Hvis du tager visse former for lægemidler mod allerede kendt søvnsygdom, får vi det bedste resultat af undersøgelsen, hvis du holder pause fra medicinen. Du kan se hvilke præparater, det drejer sig om i vores patientpjece "Medicin under søvnundersøgelse". Tager du den nævnte medicin af anden grund ex. depression, skal du fortsætte med at tage den. Du er velkommen til at ringe til afdelingen, hvis du er i tvivl. Hvor skal jeg møde op til søvnundersøgelse?

a) Skal du have foretaget søvnundersøgelsen under indlæggelse, skal du møde op i Søvn- og Hovedpinesygdomme, sengeafsnit 38, på Rigshospitalet - Glostrup.

b) Skal du have foretaget søvnundersøgelsen ambulant dvs. sove hjemme hos dig selv, skal du møde op på Dansk Center for Søvnsygdomme, afsnit 55, Grøn opgang, indgang 5, 5 sal. Skal jeg blive i sengen hele dagen, når jeg får søvnundersøgelse under indlæggelse?

​Nej. Du kan bevæge dig frit rundt på undersøgelsesstuen under din indlæggelse. ​Fjernsyn under indlæggelsen?

​Ja, du kan godt se fjernsyn under din indlæggelse. Kl. 23 skal fjernsynet dog slukkes, så det ikke forstyrrer din nattesøvn.Computer med under indlæggelsen?

Ja, du må gerne have din bærbare computer med, når du er indlagt. Kl. 22 skal din computer dog slukkes, så den ikke forstyrrer din nattesøvn og/eller undersøgelsen.  Trådløst internet under indlæggelsen?

Ja, der er trådløst internet på hele hospitalet. Hvis du har behov for en kode, skal du spørge personalet på afdelingen.
Må jeg gå udenfor under min indlæggelse?

​Ja, du må gerne gå en lille tur udenfor, men som udgangspunkt skal du opholde dig på afdelingen, du er indlagt på.Må jeg tage hjem under min indlæggelse?

​Nej, du må ikke forlade hospitalet i løbet af din indlæggelse.Kommer der en læge og tilser mig under min indlæggelse?

Når du bliver indlagt, vil du møde en læge fra Afdeling for Hjerne- og Nervesygdomme, som undersøger dig og stiller dig nogle spørgsmål. Derefter skriver lægen i din journal. Lægen, der skriver journal, er fra Afdeling for Hjerne- og Nervesygdomme og er derfor ikke søvnspecialist. Hvis du har specifikke spørgsmål angående søvn, skal du rette henvendelse til vores personale, som sætter udstyr på dig. Hvis det er lægelige spørgsmål, kan du få dem besvaret, når du kommer ind til svar på din undersøgelse. Svar på min undersøgelse?

​Svaret på din undersøgelse sendes til den læge, der har henvist dig til undersøgelse hos os. Du modtager et brev fra os, når henvisende læge har fået svaret. Du skal så kontakte henvisende læge for at få svaret. Hvis der er grund til yderligere undersøgelse og/eller behandling, vil du modtage et indkaldelsesbrev fra os. Modtager du en indkaldelse fra os, skal du altså ikke have svaret fra den henvisende læge.
Vi tilstræber at du får svar på din undersøgelse inden for 5 uger efter undersøgelsen.
Redaktør