​​​​Toves store træthed forsvandt, da hun kom i behandling på Dansk Center for Søvnsygdomme.​​​

Tove fik energien tilbage

​​Tove Larsen oplevede en usædvanlig træthed, der gik hårdt ud over hendes livskvalitet, men det ændrede sig, da hun kom i behandling for sygdommen søvnapnø.

- Jeg var mere træt om morgenen, når jeg vågnede, end når jeg var gået i seng om aftenen. Om aftenen var jeg heller ikke meget værd og sad alt for tit og faldt i søvn. Jobbet fik al energien, og jeg følte ikke, jeg kunne være noget for familien, fortæller Tove. 


Toves mand gjorde hende opmærksom på, at hun af og til ikke trak vejret i længere tid under søvnen, og det gjorde ham nervøs. Tove oplevede det ikke selv, men hun følte, der var et eller andet galt, fordi hun var træt hele tiden, og henvendte sig til sin praktiserende læge. 

- Min egen læge henviste mig til Dansk Center for Søvnsygdomme​. Her blev jeg meget fint modtaget, og der blev hurtigt sat gang i de første undersøgelser, siger Tove. 

Tove fik søvnregistreringsudstyr med hjem, som hun skulle have på, når hun sov. Testen viste, at hun fik afbrudt sin søvn over 140 gange om natten pga. vejrtrækningsproblemer. Lægerne fastslog hurtigt, at hun led af søvnapnø. 
Pludselig var der en åbenlys forklaring på hendes usædvanlige træthed, og der kunne gøres noget ved problemet. 

- Jeg fik udleveret en ansigtsmaske, jeg skulle sove med. Den giver overtryksbehandling med luft. I starten var jeg bekymret over at skulle ligge med sådan et apparat om natten, men det vænnede jeg mig hurtigt til, og det har hjulpet mig overraskende hurtigt og meget, siger Tove. 

Det går fint med at have apparatet derhjemme. Toves mand hører det ikke om natten, så de kan sagtens sove sammen. I det hele taget har hun en helt normal hverdag med apparatet og tager det også med på rejser uden problemer. Hun har nu blot et enkelt kontrolbesøg om året hos Dansk Center for Søvnsygdomme. 

- Lige siden jeg fik apparatet er jeg hver morgen vågnet op frisk og veludhvilet. Det har været og er stadig en fantastisk hjælp, som giver en indre ro og ekstra overskud i hverdagen. Jeg føler i dag, at jeg har meget mere energi. En god søvn er guld værd!, siger Tove.
Redaktør