Gitte Moos Knudsen

​Professor i klinisk neurobiologi, overlæge, dr. med., ordførende professor og leder af Neurobiologisk Forskningsenhed.

​​Forskningen er centreret omkring/ primære forskningsområder:​

  • Neurologi og neurobiologi​
  • Translationel neurobiologi

Har klinisk tidligere især beskæftiget sig med cerebrovaskulære sygdomme, forskningsmæssigt især med neurobiologiske aspekter og neuropsykiatriske tilstande, herunder affektive sygdomme, Tourettes syndrom, Parkinsons og Alzheimers sygdom.

Neuobiologisk Forskningsenhed udfører translationel, neurovidenskabelig forskning i hjernens neurotransmission med det formål at udvikle forebyggende, diagnostiske og behandlingsmæssige fremskridt. 

Opdagelser frembragt ved studier i celler og dyr bringes derved videre i studier af raske frivillige og patienter med hjernesygdomme. Vi anvender in vivo molekylær, strukturel og funktionel billeddannelse samt dyre- og cellemodeller og humant hjernevæv til at afdække sygdomsmekanismer og risikomarkører samt til at undersøge lægemiddeleffekter og forudsige den klinisk-diagnostiske værdi.

Gitte Moos Knudsen leder Neurobiologisk Forskningsenhed (www.nru.dk) og er centerleder for Lundbeckfondscenteret Center for Integreret Molekylær Billeddannelse af Hjernen (www.cimbi.dk​).​

Publikationer i PURE

Kontakt

E-mail: gitte@nru.dk  
Tlf.: + 45 35 45 67 12 eller + 45 ​35 45 67 20​​

Redaktør