Sygdomme i urinblæren

God- og ondartede lidelser i urinblæren behandles i gult team Urologisk Klinik.​

​​​​​​

​Her kan du læse om de undersøgelser og behandlingsmuligheder vi tilbyder ved behandling af sygdomm​e i urinblæren.
Behandling og pleje bliver overordnet varetaget af overlæge Peter Thind, overlæge Lisbeth Salling og afdelingssygeplejerske Anne Vestergård.

Cystoskopi i ambulatoriet

I vores ambulatorium foretager vi cystoskopi, som er en kikkertundersøgelse af blæren i lokal bedøvelse. Undersøgelsen gør det muligt for lægen at se forholdene i blæren. 
  ​

Cystoskopi og TUR-B

I vores sengeafdeling foretager vi også cystoskpi, en kikkertundersøgelse af blæren i fuld bedøvelse hvor lægen tager vævsprøver eller fjerne polypper. 

Blæreskylning med Mitomycin
Til behandling af blærepolypper kan i nogle tilfælde anvendes Mitomycin – et middel der anvendes til at hæmme væksten af unormale celler. 

Cystektomi og urinafledning
Cystektomi er en kirurgisk fjernelse af urinblæren med det formål at fjerne alt kræftvæv og helbrede patienten. Et andet formål med det kirurgiske indgreb er at fjerne de gener, der enten er eller vil komme fra blæren, hvis der er kræft i den.
 
Efter fjernelse af blæren er der behov for at aflede urinen på anden vis. Urinafledning kan gøres ved at anlægge en våd stomi (Bricker-afledning), reservoir (Indiana-pouch) med en tør stomi, som patienten med passende mellemrum skal kateteriseres og tømme via et lille hul (stoma) på maven eller neoblære (tarmblære), der sys på urinrøret, og tillader tømning den ’normale vej’.

Hvilken type urinafledning der er bedst egnet til den enkelte patient aftales med de behandlende læger.

Du kan læse mere i vores vejledninger herunder, men du er også altid velkommen til at ringe eller skrive til os.


Nefroureterektomi

Nefroureterektomi er en operation, hvor nyren og urinlederen fjernes med det formål at fjerne svulsten og helbrede patienten. 


Neoimplantation

Neoimplantation er en operation, der sikre at urinen kan løbe uhindret fra nyren til urinblæren.


​​​​
Redaktør