Seksualitet efter indgreb i og omkring urinvejene

Mange af de behandlinger, som vi foretager på Urologisk Klinik, kan påvirke seksualiteten. Vi har flere tilbud til at afhjælpe de problemer, når du er klar til det.

​​​

​Når vi foretager kirurgiske indgreb i og omkring urinvejene kan det medføre beskadigelse af nervebaner, der går til svulmelegemerne i penis, hvilket kan betyde nedsat eller helt manglende evne til at få erektion.


Ud over det rent fysiologiske kan det, at have fået en cancer diagnose og gennemgå en stor operation, også midlertidigt indvirke på lysten.

Behandlingstilbud

Vi råder over forskellige behandlingtilbud, der kan hjælpe dig til også at få glæde af den del af livet igen efter operationen.

Mange har ikke overskud til at beskæftige sig med seksualitet umiddelbart i forbindelse med operationen og den første tid bagefter, men vi er åbne for at tage en samtale herom, når du er klar til det.

Medicinske behandlinger

Der findes forskellig medcinske behandlinger i form af tabletter eller indsprøjtninger. Lægen, som kender lige netop din situation, kan rådgive dig om hvad der forventes at give det bedste resultat for dig.

Urologisk Kliniks kliniske sexolog

Vi har i klinikken desuden en uddannet klinisk sexolog, som du kan blive henvist til. Hun kan ikke behandle alle, men lægen kan evt. henvise dig, hvis det er relevant. Tal med lægen, hvis du ønsker et forløb hos Rikke.

Sygeplejerske og klinisk sexolog
Rikke PermildRedaktør