Prostatakræft

Kræft i prostata (blærehalskirtlen) behandles af det røde team i Urologisk Klinik. 

​​​​​​​​​

Her kan du læse om de forskellige undersøgelser og behandlingsmuligheder vi tilbyder i forbindelse med behandlinger og undersøgelser ved prostatakræft.

Behandling og pleje bliver overordnet varetaget af overlæge Vladimir Karas, professor og overlæge Klaus Brasso samt afdelingssygeplejerske Maja Zimmermann.

Prostatabiopsi

Prostatabiopsi udføres for at afklare, hvorvidt der er kræftforandringer i prostata. I visse tilfælde kan suppleres med biopsi fra sædblærerne. ​

​​​Lymfadenektomi

Hvis der er kræft i prostata, og man ikke med sikkerhed ved om kræften har bredt sig til lymfeknuderne, fjernes et mindre antal fra bækkenvægen og undersøges for at afklare om strålebehandling er en mulighed.

​​​Prostatektomi, åben

Hvis der er kræft i prostata og der ikke påvises tegn på spredning, kan man fjerne prostata med det formål at helbrede patienten. 

Prostatektomi, robot assisteret

Robotassisteret operation er et alternativ til almindelig åben prostatektomi. Indgrebet foretages gennem flere små huller og ved hjælp af kikkert. 

Kateter efter radikal prostatektomi

Information til patienter der udskrives med kateter efter radikal prostatektomi.

Orkiektomi

Orkiektomi er en operation, hvor testiklerne fjernes for at standse produktionen af mandligt kønshormon og dermed bremse udviklingen af prostatakræft. 

Anlæggelse af guldkorn

Hvis du skal have strålebehandlet din prostatakræft skal du have anlagt guldkorn i prostata. Guld ses tydeligt på røntgenbilleder og benyttes til at markere prostatas beliggenhed under strålebehandlingen så man kan ramme prostata nøjagtigt. 

​​​Godartet forstørret prostata

Behandling af godartet forstørret prostata foregår væsenligst på Gentofte Hospitals Urologiske Afdeling.

Urologisk Afdeling Gentofte Hospital​


Knoglestyrkende behandling ved prostatakræft

Hvis du har prostatakræft, som har spredt sig til knoglerne, kan du opleve komplikationer, som i visse tilfælde behandles med Xgeva. Læs mere om behandlingen her.

Prostataembolisering

Prostataembolisering foretages, hvis du har vandladningsgener på grund af forstørret prostata.

Behandling af prostatakræft med Bicalutamid

Når du skal have Bicalutamid, er det som en del af din behandling for prostatakræft. Læs mere om behandlingen her.​​​​​​

Redaktør