Rejsen med HPN

​Denne side er til dig der skal ud at rejse og evt. flyve med din parenterale ernæring/tynde væsker.
Rejse/udlandsophold med intravenøse væsker er muligt, men kræver planlægning. Herunder kan du finde råd og vejledning til, hvordan du planlægger din ferie.

Lægebrev

Hvis du skal til udlandet skal du have et lægebrev med fra Afdeling for Tarmsvigt og Leversygdomme. Brevet er på engelsk og indeholder oplysninger om diagnose, medicin og dit parenterale program. 

Kontakt Tarmsvigt og Leversygdomme, klinik 3164 på tlf. 3545 3155 i god tid før din rejse, for at få udfærdiget brevet. Du bør kopiere lægebrevet og opbevare det i flere forskellige tasker, når du rejser.

Forsikring

Inden du bestiller din rejse, skal du sørge for at din rejseforsikring er i orden, således at du kan få behandling og hjemtransport i tilfælde af at du bliver syg under rejsen. 

Hvis du har været indlagt indenfor 3 måneder op til afrejsetidspunktet, skal du kontakte dit forsikringsselskab i god tid,for at få det der kaldes en forhåndsgodkendelse.

Ved flyrejse

Du skal medbringe væsker til minimum et par dage i håndbagagen. Resten af dine væsker skal checkes ind sammen med din normale bagage. Husk sterilvarer og dropslange, således at du kan tilberede, opsætte og frakoble din parenterale væske kun ud fra håndbagagen. 

Husk at kontakte flyselskabet inden du tager afsted, således at de er orienteret om, at du har store mængder væske med i flyet. Spørg eventuelt flyselskabet om der er mulighed for kørestol i lufthavnen og hjælp til at fragte håndbagagen (som kan være tung af væsker). Se evt. gode råd fra Statens Luftfartsvæsen.

Hotelophold

Det kan være en god idé at kontakte hotellet inden du ankommer, således at de er forberedt på at du medbringer væsker / parenteral ernæring.

Ved rejser der strækker sig over 4 uger eller mere

Skal du være væk i længere tid, kan det være en fordel at få dine væsker / parenterale ernæring transporteret til din destination eller en lufthavn i nærheden.

Benytter du denne mulighed, er det vigtigt at du på forhånd har en aftale med en kontaktperson der kan være tilstede ved modtagelsen af varerne. 

Kontakt ligeledes Buur & Søgaard som evt. kan være behjælpelig med forsendelsen af dine væsker. Husk at tage kontakt i god tid inden planlagt afrejse (6-8 uger).​​Redaktør