Særligt om børn på Afdeling for Organkirurgi og Transplantation

Børn indlagt på Afdeling for Organkirurgi og Transplantation ligger primært på sengeafsnit 4053, dog er de levertransplanterede børn indlagt på Organkirurgi og Transplantation, sengeafsnit 2124.

​​​​

​Eth​​​vert barn har ret til at have en ledsager hos sig under indlæggelsen. Ledsageren er primært en forælder, men kan også være en anden person over 18 år med nær tilknytning til barnet. 

Pladssituationen på sengestuerne gør, at der som oftest kun er plads til at barnet har én rask ledsager overnattende hos sig under indlæggelsen.

Hvis begge forældre vil være i nærheden af barnet, kan den ene evt. overnatte på Patienthotellet​ (tlf. 3545 6899 for priser og booking) - eller I kan vælge at bo i Ronald McDonald Hus for familier til indlagte børn på Rigshospitalet. Huset ligger i direkte forbindelse med hospitalet og er med sin børnevenlige og moderne indretning et rart sted at være for hele familien. 

På Ronald McDonald Hus' hjemmeside kan I læse meget mere om huset og om vilkårene for at komme til at bo der. Der er mulighed for at få kostudgifterne dækket gennem social- og sundhedsforvaltningen i jeres bopælskommune.  


Redaktør