​​​​​​​

Undersøgelse og behandling

Du får højt specialiseret kræftbehandling i Onkologisk Klinik. I denne sektion kan du få mere at vide om din behandling og, hvordan vi tilrettelægger dit behandlingsforløb.​


 

​Patientinfor​mation

Pjecer og informationsmaterialer om undersøgelser, pleje og behandling i Onkologisk Klinik. Du vil altid få udleveret de informationsmaterialer, der er relevante for din sygdom og behandling, af personalet. 

​​Behan​​dlingsforløb

​Målet med al kræftbehandling er at fjerne kræftcellerne. Det kan man gøre på tre måder; med kirurgi, strålebehandling og medicinsk behandling. Man kan bruge en, to eller alle tre måder i kombination.

Forløbskoordinatorer​

​Forløbskoordinatorerne er dine kontaktpersoner i overgangene mellem afdelinger og hospitaler. De skaber sammenhæng i dit patientforløb og sikrer, at du og dine pårørende kan få svar på jeres spørgsmål i forbindelse med overgangen fra en afdeling til en anden.

Medicinsk kræftbehandling​​

​Den medicinske kræftbehandling omfatter kemoterapi, hormonbehandling og målrettet biologisk behandling.

Strålebehandlin​​g

​Strålebehandling er behandling med kraftige røntgenstråler, der kan slå kræftcellerne ihjel. Strålebehandlingen er smertefri og foregår på samme måde, som når du får taget et røntgenbillede.

Forsøgsbehand​​ling

​Forsøgsbehandling har til formål at afprøve nye behandlingsmetoder og lægemidler. Det er frivilligt at deltage i et behandlingsforsøg og, du vil altid få grundig information om forsøget, inden du beslutter dig.

​Ofte stillede spørg​smål

​Her kan du få svar på de oftest stillede spørgsmål omkring henvisning til undersøgelse og behandling i Onkologisk Klinik.

Podcast: Patientfortællinger

Lyt til patienter, der fortæller om, hvordan det er at leve med alvorlig sygdom. Hør om valg og fravalg af medicin og behandling. Og om livskvalitet og netværk.