Nyretransplantation

Afdeling for Nyresygdomme foretager i samarbejde med Afdeling for Urinvejskirurgi nyretransplantationer for Region Hovedstaden, Region Sjælland, samt Grønland og Færøerne. ​

Rigshospitalet foretog den første nyretransplantation i 1968 og nr. 2000 i 2009.  Der foretages nu mellem 75 og 100 nyretransplantationer om året, og modtagerne er både børn og voksne.

Hele indlæggelsesforløbet i forbindelse med en nyretransplantation foregår i sengeafsnit 3133 og 3134 på Afdeling for Nyresygdomme.

Du kan få mere detaljerede oplysninger om nyretransplantation i pjecen "Information om nyretransplantation". Du finder pjecen længere nede på denne side. 

Donation af nyre

Ud over nyretransplantationsbehandlingen foretager Afdeling for Nyresygdomme også udredning af personer, der ønsker at donere en nyre til familiemedlemmer, venner og bekendte. Dette udredningsarbejde kan enten foretages i samarbejde med en lokal nyremedicinsk afdeling eller udelukkende på Afdeling for Nyresygdomme alt efter donors ønske.
Læs mere om levende nyredonation

Du kan også få yderligere oplysninger om det at være levende nyredonor fra pjecen " Hvis du overvejer at give en nyre til en af dine pårørende - En informationsskrivelse". Du finder pjecen herunder. 
Redaktør