Information fra Medicinsk Endokrinologisk Klinik i forbindelse med coronavirus

Skal du møde til behandling?

Du skal møde til dine planlagte behandlinger og undersøgelser – dog under forudsætning af, at du ikke er syg med feber, har tegn på forkølelse eller øvre luftvejsinfektion fx åndenød. 

Hvis du har symptomer på coronavirus, skal du ringe til os, så vi kan afklare, hvad der skal ske.

Pårørende og besøgende

En del af patienterne tilknyttet Endokrinologisk afdeling er særligt sårbare overfor Covid-19 infektion, og vi skal stadigvæk overholde kravet om 1 meters afstand. 
Vi opfordrer derfor til, at fremmøde begrænses, når det er muligt. Det er vores anbefaling, at du som pårørende er med ved første lægesamtale og ved samtaler om diagnose og behandling.

Du kan som pårørende blive bedt om at vente udenfor undersøgelsesrum eller venteområder. Det sker udelukkende, når vi oplever, at det er helt nødvendigt, for at vi kan leve op til Sundhedsstyrelsens retningslinjer for afstand. Vi gør vores yderste for, at patienter, der ønsker det, kan have pårørende med.

Inden du går ind i vores afdeling, skal du afspritte dine hænder, og nogle steder skal du også bruge mundbind. 

Pårørende hjemmefra

Det kan være en god aflastning og løsning for både dig og patienten at deltage ved den ambulante samtale via telefonopkald på ”medhør” fra patienten ved samtalens begyndelse.
Kontakt os, hvis du er i tvivl.

Hvornår skal du bruge mundbind?

Når afstandskravet ikke kan overholdes, skal du bære mundbind under din ambulante behandling. Mundbindet skal bæres under hele behandlingen.
Du kan få udleveret mundbind i forhallen på Rigshospitalet. 

Har du brug for medicinudlevering?

Hvis du har behov for medicinudlevering, vil vi bede dig ringe til ambulatoriet - i stedet for at møde op uden aftale. Hvis du ikke er syg med forkølelse, influenza eller lignende, kan du afhente din medicin i ambulatoriet, eller en rask pårørende kan gøre det for dig. Det kan i nogle tilfælde være en løsning at sende medicinen til dig.

Tidsbestilling for medicinudlevering: tlf 35457562 + tryk 1, ml. 8-14.
Sygeplejersken kan kontaktes på MinSP eller på tlf: 35457562 + tryk 2 + tryk 3, ml. 13-14.30, hvis du er i tvivl om din medicin kan sendes med posten.


Generelle spørgsmål til corona virus

Har du generelle spørgsmål til coronavirus, vil vi bede dig orientere dig i Sundhedsstyrelsens anbefalinger på
https://www.sst.dk/coronavirus
eller ring til hotline: 70 20 02 33.Redaktør