Afsnit for Hoved-halskræft

​Vi er ansvarlige for den medicinske behandling og strålebehandling af patienter med kræft i hoved-hals området. I planlægningen af din behandling tager vi udgangspunkt i din aktuelle situation, og vi bestræber os på at støtte og vejlede dig, så du kommer godt og trygt igennem dit forløb.​

​​

Ambulatoriet er flyttet til 4252
16. januar 2017 flyttede ambulatoriet fra afsnit 5041 til afsnit 4252, fordi behandling og pleje af patienter med hoved-halskræft og patienter med lungekræft, lungehindekræft og NET er blevet samlet i ét team.

Du vil møde de samme læger og sygeplejersker, som tidligere, men der vil også være nye sygeplejersker.

Læs mere om flytningen
Vi behandler patienter med kræft i hoved-hals området dvs. mundhule, svælg, strube, næse og spytkirtler. De fleste patienter får strålebehandling, kemoterapi eller en kombination af begge.  Ernæringsvejledning er en vigtig del af behandlingsforløbet og varetages af vores diætist og afdelingens sygeplejersker. Efter afsluttet kræftbehandling følges størstedelen af afdelingens patienter i et 5-årigt kontrolforløb.

Patientundervisning

Et behandlingsforløb for hovedhalskræft kan medføre store ændringer og udfordringer i et hverdagsliv for både patient og pårørende. Som en del af forberedelsen til behandlingen afholdes ugentlig patientundervisning med deltagelse af både læge, sygeplejerske og diætist. Og efter afsluttet behandling har vi tilbud om patientundervisning med fokus på senfølger og livet efter kræft med deltagelse af sygeplejerske og fysioterapeut. 

Integreret afsnit
Behandling og opfølgning varetages fra et såkaldt integreret afsnit, hvor ambulatoriestuer og sengeafdeling er placeret samlet under en ledelse. Det betyder, at du vil møde det samme personale i sengeafsnittet og ambulatoriet.

​Kontakt​

​​
​​
Redaktør