Praktisk information for Afdeling for Intensiv Behandling i Center for Kræft og Organsygdomme

​På denne side kan du finde informationer og praktiske oplysninger til dig, der har et familiemedlem eller en nær ven indlagt i intensivafdeling.

​​

Mere uddybende oplysninger om, hvad der foregår omkring din pårørende under indlæggelsen på Afdeling for Intensiv Behandling i Center for Kræft og Organsygdomme, og de muligheder og rammer afdelingen kan tilbyde, kan du finde i vores pjece.

​Find Afdeling for Intensiv Behandling i Center for Kræft og Organsygdomme

Du kommer til afdelingen via elevatorerne i opgang 3. På 3. sal er der skilte som viser vej til Afdeling for Intensiv Behandling i Center for Kræft og Organsygdomme. Når du kommer på besøg, bedes du ringe på dørklokken uden for afdelingen.

​Forespørgsler og samtale

Af hensyn til patienten og i henhold til lovgivningen informerer vi udelukkende de nærmeste pårørende om patientens tilstand. Vi opfordrer til, at I indbyrdes i familien aftaler, at én person fungerer som kontaktperson til afdelingen, og derefter orienterer de øvrige pårørende.

Du er meget velkommen til at ringe til afdelingen hele døgnet, dog helst ikke i tiden omkring plejepersonalets vagtskifte, som foregår på følgende tidspunkter:

  • Kl. 7.30-8.30
  • Kl.15.30-16.00
  • Kl. 23.30-24.00

Besøg på Afdeling for Intensiv Behandling i Center for Kræft og Organsygdomme

Det er vigtigt at din pårørende får besøg af sine nærmeste og ser kendte ansigter og hører kendte stemmer. Dette kan medvirke til at skabe tryghed. Børn med nære relationer til patienten er også velkomne til at komme på besøg.

Afdelingen har fri besøgstid, og du er som familiemedlem eller nær ven til en patient indlagt her på afdelingen velkommen døgnet rundt. Muligheden for at være hos din pårørende afhænger af patientens situation og kan derfor veksle fra time til time og fra dag til dag. På grund af afdelingens pladsforhold og for ikke at trætte patienten tilstræber vi, at der ikke er mere end 2 besøgende ad gangen.

Vi beder dig have forståelse for, at der i et vist omfang kan være ventetid. Tilbring ventetiden i venteværelset, eller i forhallen og ikke i vores observationsrum eller på gangen, af hensyn til trafik med senge ind og ud af afdelingen.

​Blomster

Som hovedregel må patienten gerne have afskårne blomster på stuen. Der kan dog være særlige forholdsregler, hvis din pårørende er indlagt i isolation. Er du i tvivl, kan du spørge personalet til råds.

​Mulighed for mad og drikke mens du er her

I afdelingen har vi et tekøkken, hvor du har mulighed for at lave kaffe og te, ellers henviser vi til forhallen, hvor der er café, kiosk og en automat med kolde drikke. 

​Mobiltelefoner på Afdeling for Intensiv Behandling i Center for Kræft og Organsygdomme

På grund af følsomt overvågningsudstyr er det ikke tilladt at have mobiltelefonen tændt i afdelingen. 

​Parkering på Rigshospitalet

Der er desværre ikke deciderede parkeringsområder for pårørende. I dagtimen foregår parkering på offentlig vej, mens der i aften og nattetid kan parkeres på Rigshospitalets område. 


Redaktør