Information fra Afdeling for Intensiv Behandling i Center for Kræft og Organsygdomme i forbindelse med coronavirus

Pårørende og besøgende

Velkommen til Afdeling for Intensiv Behandling i Center for Kræft og Organsygdomme
På grund af Covid-19 pandemien, har vi indført en række forholdsregler i forbindelse med besøg – formålet med disse er ene og alene at beskytte vores patienter og reducere risiko for smitteoverførsel.  

En konsekvens af dette er, at al besøgsaktivitet skal reduceres til et minimum og besøg skal overvejende reserveres til de nærmeste pårørende.

Vores patienter er særligt sårbare overfor Covid-19 infektion, og vi skal stadigvæk overholde kravet om 1 meters afstand. 

Når du kommer til afdelingen, vil du enten blive mødt af en sekretær i receptionen eller en sygeplejerske. Der kan være aktiviteter omkring patienterne som gør, at der er lidt ventetid. Vi vil foreslå, at I går en tur eller er i forhallen i ventetiden. Du skal blot angive dit telefonnummer, og vi ringer dig op, når din pårørende er klar til at modtage besøg.

Hvornår skal du bruge mundbind?

Ved ankomst bliver du bedt om at tage mundbind på, som skal bæres under hele besøget. Plejepersonalet bærer mundbind i situationer, hvor vi ikke kan overholde Sundhedsstyrelsens afstandskrav. Du vil derfor møde personale, som tager mundbind på, når de kommer ind på stuen.  

Sådan passer du på dig og din pårørende

Du bør som pårørende følge den nationale anbefaling om at undgå offentlig transport i myldretid og om at deltage i store forsamlinger. Dvs. du bør også undgå store familiesammenkomster med mange personer, hvor man er tæt på hinanden med risiko for at blive smittet.

Husk god håndhygiejne inklusiv at spritte hænder af, da det er primære smittevej og dokumenteret effektivt.

Generelle spørgsmål til COVID-19

Har du generelle spørgsmål til coronavirus, vil vi bede dig orientere dig i Sundhedsstyrelsens anbefalinger på https://www.sst.dk/coronavirus , eller ring til hotline: 70 20 02 33.
Redaktør