Diabetes og Knoglemetabolisk Forskningsenhed

Diabetes og Knoglemetabolisk Forskningsenhed i Afdeling for Hormon- og Stofskiftesygdomme arbejder med forståelsen af kroppens stofskifte ved osteoporose, diabetes og kræft.

Diabetes og Knoglemetabolisk Forskningsenhed laver integreret forskning i stofskiftet med særlig fokus på de mekanismer, der kan øge risikoen for at udvikle sygdomme som diabetes og osteoporose. 

Ved vores forskning søger vi at få en forståelse for, hvordan stofskiftet fungerer, lige fra det mindste molekyle til hele kroppen som helhed, og at sætte det i en folkesundhedsmæssig kontekst. 

Vi er en tværfaglig gruppe, der blandt andet omfatter læger, sygeplejersker, humanbiologer, og specialister indenfor ernæring og fysisk aktivitet. Vi hører til på Rigshospitalets Afdeling for Hormon- og Stofskiftesygdomme i Tagensvej-komplekset. 

Vi inviterer jævnligt patienter og raske personer til at deltage i forskning. Du kan finde information om vores igangværende projekter og information til dig som forsøgsperson på denne hjemmeside. Du kan desuden finde kontaktinformation på de forsøgsansvarlige.  

Enheden er etableret af professor Peter Schwarz og seniorforsker, ph.d., Charlotte Brøns.


Ansatte i forskningsenheden


Træning og type 2 diabetes – et forskningsprojekt


Lev godt efter brystkræft - en app

Redaktør