Vævstypeundersøgelse

​Vævstypeundersøgelsens formål er, at finde en donor med samme vævstype som dig. Vi begynder typisk med at undersøge dine søskende og hos børn undersøges forældre. Hvis ingen af dem matcher, er det  nødvendigt at søge efter en ukendt donor.

En allogen knoglemarvstransplantation kræver, at vi finder en donor med samme vævstype som dig. Vævstypematch er vigtigt for, at vi kan nedbringe risikoen for komplikationer og alvorlige bivirkninger.

Din læge vurderer om en allogen knoglemarvstransplantation er relevant for dig. I så fald sørger lægen for at du, dine helsøskende og eventuelt dine forældre får taget blodprøver til en vævst​ypeundersøgelse. Vi vil både undersøge, om de har samme vævstype som dig, og om de har sygdomme, som kan betyde, at de ikke kan bruges som donorer. 

Det tager ca. 2-3 uger før der er svar på undersøgelserne. Når der er svar på undersøgelserne vil du og dine søskende få besked om resultaterne. Hvis ingen i din nære familie kan bruges som donorer, kan vi søge efter en ubeslægtet donor.


Redaktør