Vigtig information fra Afdeling for Blodsygdomme i forbindelse med coronavirus
Besøg i Afdeling for Blodsygdomme

Der er desværre fortsat begrænsninger for besøgende visse steder på Rigshospitalet som følge af Covid-19-pandemien.

Patienterne i Afdeling for Blodsygdomme er særligt sårbare overfor Covid-19 infektion, og samtidig skal vi stadigvæk overholde kravet om 2 meters afstand i venteværelserne og på behandlingsstuerne. 

Inden du går ind i afdelingen, skal du spritte hænderne.

I vores sengeafsnit er det kun en og samme pårørende, der kan komme besøg hos en indlagt. Besøger du et sengeafsnit, skal du som pårørende blive på patientstuen og undgå at bevæge dig rundt i afsnittet. Du bedes have mundbind på.

Hos kritisk syge patienter, må der højst være 5 familiemedlemmer/ pårørende på stuen.

Besøg skal altid være aftalt med afdelingen i forvejen.

Vi anbefaler stadig, at pårørende er til stede i ambulatorierne ved:
  • første lægesamtale og samtaler vedrørende diagnose og behandling,
  • besøg på Myelomatoseskole, 
  • lægesamtale ved lægeligt skøn
  • øvrige pårørende deltagelser efter aftale. 

Vi henstiller til, at man ikke har pårørende med til behandlingsbesøg i klinikkerne.

Influenzavaccination
Vi anbefaler, at du bliver vaccineret mod influenza, hvis du har en blodsygdom. 

Vaccinationen er gratis for alle, der er fyldt 65 år, og borgere, som lever med kronisk sygdom eller på anden vis er i særlig risiko.

Bestil tid til vaccinationen hos lægen eller der, hvor du plejer at blive vaccineret.

Ændringer i bookede aftaler

En stor del af vores patienter, der er i kontrolforløb, vil få ændret aftale fra fremmøde til telefonkonsultation eller helt få udskudt aftalen hos os. Dette gør vi udelukkende, hvor vi vurderer, at det er forsvarligt. 

Ændringerne sker for at mindske din risiko for at blive udsat for smitte med coronavirus og for at færrest mulige patienter har deres gang på hospitalet. 

Du modtager besked om ændringer i dine aftaler via e-Boks (eller brev, hvis du ikke bruger e-Boks). Under din telefonkonsultation vil du få at vide, om der skal tages blodprøver i forbindelse med din næste konsultation hos os.

Hvis din aftale er udsat, kan du naturligvis henvende dig telefonisk, hvis du oplever symptomer, som bekymrer dig, og som du tænker kunne have noget med din blodsygdom at gøre. Hvis det, du oplever, ikke er relateret til din blodsygdom, beder vi dig om at henvende dig til din egen læge.

Har du brug for medicinudlevering?

Hvis du har behov for medicinudlevering, vil vi bede dig skrive via MinSP eller ringe til din klinik. Du bør ikke møde op hos os uden en aftale.  

Vi vil forsøge at sende medicin, som ikke skal på køl hjem til dig. Hvis det ikke er muligt, hører du fra os. Du kan afhente medicin, som skal være på køl, hvis du ikke er syg med forkølelse, influenza eller lignende. Du kan også bede en rask pårørende gøre det for dig, men kun efter forudgående aftale.

Hvornår skal du bruge mundbind?

Du skal som pårørende bruge mundbind ved besøg i sengeafsnittet hvis du ikke er vaccineret og der er andre patienter på stuen. Mundbind skal anvendes i venteområde af patienter og evt. pårørende, hvis der ikke kan overholdes 2 meters afstand. Mundbind anvendes i behandlingsområder, hvis der ikke kan holdes 2 meters afstand. 
.

Hold dig orienteret

Vi håber, at ovenstående har givet svar på dine spørgsmål. Der er ingen, der kender tidshorisonten for den aktuelle corona-pandemi, og situationen og anbefalingerne ændres løbende. Derfor beder vi dig om holde dig orienteret på Sundhedsstyrelsens hjemmeside www.sst.dk 

Med venlig hilsen
Ledelsen i Afdeling for Blodsygdomme
Ledende overlæge Lars Kjeldsen og oversygeplejerske Hanne M. Pedersen

[til toppen]


Redaktør