Information til mænd, der skal undersøges for brystudvikling

Når mænd udvikler bryster, skyldes det hormonelle ændringer, der stimulerer brystkirtelvævet.

Mandlig brystudvikling skyldes en ændring i balancen mellem det kvindelige kønshormon (østrogen) og det mandelige kønshormon (androgen), så der opstår en overvægt af østrogen.

Ubalancen kan skyldes øget østrogenniveau og mindsket androgenniveau.

Denne hormonelle ubalance kan skyldes, at testikelfunktionen hos manden er aftagende, dvs. at testiklernes kapacitet til at producere det mandlige kønshormon aftager. Denne ubalance kan også forekomme, som konsekvens af anden sygdom eller medicinsk behandling. Der findes en lang række årsager, som kan give hormonel ubalance.

Nedenfor kan du læse mere om, hvordan undersøgelsen for brystudvikling foregår.

Information til mænd, der skal undersøges for brystudvikling hos mænd

For at sikre at undersøgelsen hos os forløber så nemt og hurtigt som muligt, skal du starte med at få taget blodprøver.
På den måde vil vi allerede have svar på dine blodprøver, når du kommer til lægeundersøgelsen, hvilket sikrer dig mindst mulig ventetid.

Nogle af blodprøverne tager længere tid at analysere end andre. Derfor vil der gå lidt tid fra du får taget blodprøverne, du skal til lægeundersøgelse.

Når du kommer til første lægeundersøgelse, er det vigtigt, at du har udfyldt det oplysningsskema og samtykkeerklæring, du har fået tilsendt. Vi skal vide alt om, hvilken medicin du evt. tagen, så komplet og præcist som muligt (navn på præparat, styrke og mængde).

Ved lægeundersøgelsen vil du bl.a. få skannet dine testikler, så vi kan undersøge din testikelfunktion.

Hvis du har behov for en tolk, skal du huske at ringe til os om det, senest dagen inden dit besøg, så vi kan nå at finde en tolk til dig.


Redaktør