Informationsmøder for gravide

Informationsmøderne for gravide er åbne for alle gravide og deres partner/ledsager. Tilmelding ikke nødvendig.

NB! Alle informationsmøder for gravide og fødselsforberedelse er aflyst i marts og april 2020

Dette sker ud fra et forsighedsprincip og for at begrænse risikoen for smitte jf. Sundhedsstyrelsens anbefalinger. Sundhedsstyrelsen betragter ud fra et forsigtighedsprincip gravide og ammende som en særlig risikogruppe. Læs alle anbefalinger på www.coronasmitte.dk 

Fødselsforberedelsesvideo på vej

Vi er i samarbejde med andre fødeafdelinger i Region Hovedstaden i gang med at sikre, at alle gravide kan se og gennemgå fødselsforberedelse via en videooptagelse, som vil blive lagt på hjemmesiden om fødselsforberedelse. Information følger på www.rigshospitalet.dk/gravid, så snart vi ved mere, eller hvis situationen ændrer sig. 

Få svar på eventuelle spørgsmål via Fødemailen

For at hjælpe gravide bedst muligt i den nuværende situation, hvor fødselsforberedelsen er aflyst, har vi oprettet en Fødemail, hvor alle gravide, der skal føde på Rigshospitalet og deres eventuelle partner få svar på spørgsmål om den kommende fødsel. På Fødemailen kan den gravide og hendes eventuelle partner få svar på spørgsmål, som ikke er besvaret via videooptagelsen af fødselsforberedelsen eller informationerne på hjemmesiden www.rigshospitalet.dk/gravid. 

Fødemailen besvares i udgangspunktet onsdage og torsdage i tidsrummet 17-19, hvor der normalt er fødselsforberedelse,  men gravide og deres partner kan skrive døgnet rundt, når de har spørgsmål til den forestående fødsel på Rigshospitalet. Mailen besvares af en af de jordemødre, der normalt står for fødselsforberedelsen på Rigshospitalet. 

Skriv til fødemailen på:  foedselsforberedelse.rigshospitalet@regionh.dk


Generelt om informationsmøder til gravide 

Der er normalt to dele: Onsdage og torsdage kl. 16.15-18.45. 

Undervisningen foregår i et auditorie, og der er ofte mange deltagere. Der vil være mulighed for at stille spørgsmål undervejs, men hvis du har specifikke spørgsmål, der kun vedrører dig og din fødsel, anbefaler vi, at du spørger din jordemoder under konsultationen. 

Informationsmødderne for gravide og kommende forældre afholdes i et af Rigshospitalets auditorier. Se datoerne via links nedenfor.  Der er ingen tilmelding.

Datoer for Del 1: Klar til fødsel

Datoer for Del 2: Amning og tiden efter fødslen

Antenatal classes in English

Classes are taught over 2 sessions each lasting 2 hours. Classes are held at Rigshospitalet's Maternity center located in Aldersrogade 6.C, 2. floor. Find more information on the homepage.


Ved spørgsmål ang. informationsmøder for gravide og fødselsforberedelse, kontakt: obstetrik@rh.regionh.dkRedaktør