Hjemmefødsel

​For nogle kvinder er det forbundet med mere tryghed og ro at føde hjemme. Ro og tryghed er afgørende elementer for, hvordan en fødsel skrider frem.

En hjemmefødsel foregår i dine egne vante omgivelser, hvor du er omgivet af de mennesker og de ting, der giver dig tryghed. Der kommer en jordemoder fra fødegangen, som er tilstede kun for dig.

Man skal være rask og have en normal graviditet for, at det kan anbefales at føde hjemme. Opfyldes disse krav, er det sikkert at føde hjemme.

Om at føde hjemme

Af de planlagte hjemmefødsler på Rigshospitalet føder lidt over halvdelen af de førstegangsfødende hjemme, resten bliver flyttet til hospitalet i løbet af fødslen.
Næsten alle fleregangsfødende ender med at føde hjemme.


Det er vigtigt, at du og din partner taler med din jordemoder om jeres forventninger til fødslen derhjemme, så I får en god oplevelse, også hvis dette skulle indebære en overflytning til hospitalet i løbet af fødslen.

Der afholdes hjemmefødselscafé hvor du kan få mere information og dialog med en  jordemoder.

Læs mere om at føde hjemme

​I hjemmefødselspjecen kan du læse mere om at føde hjemme, f.eks. hvad man skal forberede, hvornår man ringer til fødegangen m.m. Vi anbefaler også at du deltager i en hjemmefødselscafé

Læs pjecen her: ​ 

​​Redaktør